woensdag 11 mei 2022

Arnaud DEMARE op naar de 100 overwinningen

 

In wat zijn (én dat van Groupama-FDJ) saison de merde leek te worden heeft Arnaud Démare eindelijk zijn bevrijdende overwinning behaald, meteen een voltreffer want een dagzege in de Giro, waarin hij twee jaar geleden zelfs vier keer won en ook eindwinnaar op punten werd.

Het is ook een verademing na een teleurstellend 2021, waarin hij al op de negende dagin Tignes buiten tijd arriveerde na enkel in Châteauroux (5de) voor de vette prijzen te hebben meegedaan. Dat kon hij in de Vuelta niet rechtzetten, al kwam hij in Molina de Aragon (2de na Fabio Jakobsen) dicht bij een unieke dagzege. Iets rechtzetten kon hij wel in Paris-Tours, waarin Jasper Stuyven zo genereus was hem te helpen om de kloof met de vluchters Franck Bonnamour en Stan Dewulf te dichten.

Arnaud werd naar de 105de Giro uitgestuurd als de exclusieve kopman, zoals David Gaudu mag in de Tour, waarin hij vorig jaar elfde werd en over zes weken een gooi wil doen naar de top vijf.

De inmiddels 31-jarige is dé Franse bolide van zijn generatie. Ook in de grote ééndagskoersen verdiende hij al aardig wat strepen met bovenal een betwiste triomf in Milano-Sanremo 2016, waaraan hij twee jaar geleden dus Paris-Tours toevoegde. In 2014 was hij er ook dicht bij in Gent-Wevelgem maar toen stuitte hij op een toen nog bovenste beste John Degenkolb.

 

Winnen is hét vak van de wereldkampioen der beloften in Kopenhagen 2011. Marc Madiot maakte er meteen een duurzaam contract van en als een hondstrouwe soldaat begon Arnaud in 2022 aan een 11de campagne bij deze betaalheer. Hij bedankte met een tsunami aan overwinningen met meerwaarde. Volgens firstcycling.com zijn het er al 93 zodat je met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid mag stellen dat hij kortelings zal toetreden tot het selecte kransje dat meer dan 100 overwinningen op de internationale kalender zal behaald hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten