maandag 30 mei 2022

 Matteo SOBRERO stand-in voor zijn zwager Filippo GANNA

Matteo Sobrero? Nooit van gehoord, zullen de meesten zich zondag-namiddag hebben laten ontvallen toen de 25-jarige Italiaan van BikeExchange zijn langdurige sit in op de hot seat tot het einde volhield. Hij haalde het zelfs nog vrij afgetekend van twee Nederlanders die de voorgaande 20 dagen niet uit het nieuws waren geweest, Thymen Arensman (+23”) en Mathieu van der Poel (+40”). Jai Hindley en Richard Carapaz hadden zelfs anderhalve minuut meer nodig om de 17,4 km. vol te maken. Zo won Matteo Sobrero als het ware in de plaats van de afwezige grootmeester Filippo Ganna.

Matteo ‘weinig of niet van gehoord’, dat gold al zeker voor zijn derde acte de présence in de Giro. Behalve in de korte tijdrit in Budapest (4de) haalde hij enkel in Treviso (16de) de top 20 van de daguitslag. Op de andere dagen stond hij allicht in onvoorwaardelijke dienst van kansrijkere maats als Lucas Hamilton en Simon Yates.

Een nitwit is Matteo Sobrero hoegenaamd niet. Als laatstejaarsbelofte werd hij (ook al tweede in 2018 na Edoardo Affinikampioen van Italië tijdrijden maar de tegenstand was ondermaats en dat werd bevestigd op het WK in Harrogate, waar hij bleef steken op de 27ste plaats met 2’48” meer dan Mikkel Bjerg. Twee jaar later herhaalde hij dat bij de elite en zelfs Filippo Ganna (4de op bijna een minuut) was in Camaiore niet tegen hem opgewassen maar aan wie hij (pas 21ste) drie maanden later ruim drie minuten toegaf op het WK van Knokke-Heist naar Brugge.

Matteo Sobrero was er vorig jaar op de slotdag van de Giro ook al héél dicht bij. Hij zou in Milano zeker tweede zijn geworden indien hij in de laatste hectometers niet zo flagrant werd gehinderd door de volgwagen van Groupama-FDJ. Daardoor eindigden Rémi Cavagna en Edoardo Affini luttele seconden voor hem. Hij zou ook korter zijn geëindigd na Filippo Ganna (-14”), die weliswaar door een late bandbreuk werd opgehouden. Ganna en Sobrero zijn aanstaande familie want Matteo heeft een relatie met de zus van Filippo.

Ganna-Sobrero, wat een duo denk je dan maar zelfs met Edoardo Affini aan hen toegevoegd in de mixed relax van Knokke-Heist naar Brugge moesten ze na Duitsland (-38”) en Nederland (-25”) genoegen nemen met brons. Zou het aan de donna’s Maria Cavalli, Elena Cecchini en Elisa Longo Borghini gelegen hebben of toch niet?

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten