maandag 30 mei 2022

Thymen ARENSMAN verdiende in 

Verona een Giro achievement award

 

Omwille van wat hij tijdens de voorgaande twintig dagen gepresteerd had, verdiende Thymen Arensman een Giro achievement award met een zege in de afsluitende tijdrit, waarin hij verrassend tweede werd na Matteo Sobrero (-23”). 

De slechts 22-jarige Nederlander werd ook al tweede in de zwaarste Alpenrit naar Aprica, waar Jan Hirt de slotklim iets beter ingedeeld had en zich tijdens de voorgaande dagen ook knusser had verscholen in de buik van het peloton. Daags vòòr de afsluitende tijdrit werd Thymen in de zwaarste Dolomietenrit naar Marmolada (Passo Fedaia) nog vijfde en waarin Alessandro Covi maximale vrijheid kreeg van het peloton.  

Ook in nogal wat andere ritten was Arensman een absolute smaakmaker. Een beter doserende Thymen had meer rendement kunnen halen uit zijn inspanningen. Toen zijn gunstig geklasseerde kopman Romain Bardet (4de in de tussenstand met nagenoeg dezelfde totaaltijd als Carapaz, Almeida en Hindley) tijdens de 13de rit ziek en in tranen uit de Giro moest stappen, was Arensman zijn oriëntatie kwijt, temeer hij in die rit zelf bijna elf minuten verloor en meteen ook een goed klassement. Hij was dus aan improvisatie toe en dat deed met zoveel bravoure dat hij best in aanmerking mocht komen voor de niet uitgereikte prijs van de superstrijdlust.

Quo vadis, Thymen Arensman? Stuurt men hem met de genezen Romain Bardet naar de Tour of mag hij zich heropladen voor de Vuelta? Zijn contract bij het schimmige Team DSM loopt af, hij wordt vanaf 2023 aangekondigd bij de Ineos Grenadiers, waar hij veel meer zal verdienen en ook veel beter ormingd structureler zal kunnen koersen. Het zou best kunnen dat hij daar in de pikorde hoger klimt dan nu wordt ingeschat.

Bij de Ineos Grenadiers is Richard Carapaz (terug naar Movistar?) einde contract. Wordt Egan Bernal opnieuw wie hij was en kan Daniel Felipe Martinez hem waardig vervangen? Geraint Thomas is gedateerd en Thomas Pidcock is (als die er al ooit komt) nog niet toe aan een hoofdrol als klassementsrenner. Op termijn kan voor Thymen Arensman een top vijf in een grote ronde een haalbare kaart zijn en wie weet?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten