zaterdag 14 mei 2022

Zijn maglia rosa kan zelfs de Blockhaus doorstaan!

Juan Pedro LOPEZ is 

géén vluchtige passant

 

Juan Pedro Lopez verwerft almaar meer het imago van de ideale schoonzoon. Toen hij op de Etna la maglia rosa greep, werd hij nog aanzien voor zijn meer illustere naamgenoot Miguel Angel die uitgerekend die dag opgaf. Vier dagen later voert El nuovo Lopez nog steeds de tussenstand aan, vanavond zal dat niet anders zijn en misschien ook morgenavond op de Blockhaus niet, want hij telt om en bij de twee minuten boni op de meeste notoire favorieten. Zijn hoge trapfrequentie bevalt mij.

Trek-Segafredo had het al op 1 augustus 2019 in de smiezen dat deze 24-jarige Spanjaard een meerwaarde kon zijn, in weerwil van een weinig overweldigende staat van verdienste bij de u23. Een zevende eindplaats in de Giro della Valle d’Aosta Mont Blanc was zijn hoogste goed. 

Juan Pedro wacht nog altijd op de allereerste internationale overwinning. Die dacht hij te behalen op de Etna maar de meer ervaren Lennard Kämna had zijn klim beter ingedeeld en was explosiever in de ultieme hectometers. Lopez vertoefde in zak en as tot hij naar het podium werd geroepen voor la maglia rosa, hij Juan Pedro Lopez, die de volgende drie dagen niet in verlegenheid werd gebracht zodat hij ook op de steile wegen naar de Blockhaus de roze eyecatcher zal zijn.

Juan Pedro Lopez kwam in 2018 en 2019 als belofte uit voor het Polartec-Kometa van Ivan Basso en Alberto Contador. Eolo-Kometa is inmiddels een procontinentaal team dat aan de Giro deelneemt met Lorenzo Fortunato en Vincenzo Albanese als sterkhouders die evenwel niet kunnen tippen aan Juan Pedro Lopez die opgevoerd wordt als het boegbeeld van hoe vèr men kan komen met de volle inzet. 

Juan Pedro Lopez treedt al een beetje in de voetsporen treedt van Alberto Contador als de laatste Spaanse drager van la maglia rosa. Of het betekent dat El nuovo Pistolero is aangekomen zal wel minder waar zijn

In Juan Pedro’s ideale wereld trekt hij zondagavond op de Blockhaus een zesde maglia rosa aan en landt hij over twee weken in Verona in de top 10 van het eindklassement. Ik acht hem daartoe zeker in staat want in 2021 kwam hij in zijn tweede Vuelta uit op de 13de eindplaats en was hij na Gino Mäder en Egan Bernal de derde jongere.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten