vrijdag 27 mei 2022

Sint-Martens-Bodegem, 

waar de bobo’s van de wielerbonden verstek gaven

 

Oh wat was het heerlijk vertoeven in het kleine Sint-Martens-Bodegem voor het Vlaams kampioenschap van de nieuwelingen. 

Radio Rand (de klank van het Pajottenland) zorgde voor een puike omlijsting en gunde mij de faciliteit om de good old onvolprezen Chris Baert, decennia geleden de sidekick van wijlen Julien Put op Radio 2, na vele jaren terug te zien. Daarvoor alleen al zakt een mens vanaf de kust graag diep af naar het Pajottenland, mijn favoriete koersstreek.

Bodegem-Kapelle Sportief serveerde een uitdagend parcours met enkele nijdige hellingen die verklaren waarom de afstand verrassend laag op 64 km. gehouden werd. En toch kwam er amper afscheiding en lagen de uurgemiddelden zelfs relatief laag: 36,24 km. respectievelijk 37,15 km. Het zijn nog altijd de coureurs die de koers maken en dat probeerden ze ook maar binnen de sterk genivelleerde pelotons bleek dat onbegonnen werk.


Arthur VAN DEN BOER is de snelste eerstejaars.

Het podium van de eerstejaars met van links naar rechts Thor FEYAERTS, Arthur VAN DEN BOER en Brend VAN AERSCHOT. Hugo SERIN neemt graag de honneurs waar met de heren van Bodegem-Kapelle Sportief.

Overigens is er niets fout aan een massaspurt die Arthur Van den Boer respectievelijk Louis Weyts naar het hoogste schavotje van het gigantische podium voerde.

De afwezigen hadden ongelijk en dat waren in de eerste plaats de (on)gestelde lichamen van het uitgeholde Cycling Vlaanderen en van WBV – Vlaams-Brabant (Hugo Serin was er wel!). Het bevestigt dat de koers niet hun voornaamste bekommernis is, wat dan wel? De harde werkers Robin Vanden Abeele en Massimo Van Lancker waren er gelukkig wel als ijzersterke ambassadeurs van het Vlaamse jeugdwielrennen.


Louis WEYTS wint en gooit er graag nog een lap van exposure bovenop.

Het podium van de tweedejaars met van links naar rechts Axel VAN DEN BROEK, Louis WEYTS en Thorben ALLAER. Ze hebben alle drie, net als Arthur VAN DEN BOER, affiniteit met het veldrijden.


1 opmerking: