vrijdag 20 mei 2022

Tijdrijden junioren 2022

 

Jammer dat er in Borlo geen derde confrontatie was tussen DUARTE en JENS

 

Duarte MARIVOET SCHOLIERS

Duarte Marivoet Scholiers, een eerstejaars nog wel, overwon Jens Verbrugghe in de nationale tijdrit in Poperinge nog met slechts 4” maar de zondag daarop in het BK, op een meer gevarieerd traject in Dikkelvenne, vertienvoudigde hij dat verschil. 

Jens (zoon van Rik) VERBRUGGHE

Duarte keerde oliefijn gerodeerd terug uit de Cottbuser Etappenfahrt terwijl Jens zijn conditie aan het heropbouwen was was na zijn val op de openingsdag in Kuurne waarbij hij een sleutelbeen brak. In Borlo bleek overduidelijk dat de zoon van Rik niet had stilgezeten maar zijn conditie een upgrade had toegediend. Toch hield Yarno Van Herck het verschil rond de 20”, in Poperinge op 28”. Yarno was in 2021 de vice-kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen in Koksijde, waar hij zich tussen de verbazende eerstejaars Milan Van den Haute én Duarte Marivoet Scholiers wurmde

Yarno VAN HERCK

Senne Debucke (die in Frankrijk de Ar Bed - Pays d'Iroise won), Ibe Dhondt en Milan Donie zijn de aangename verrassingen.

Allrounder Steffen De Schuyteneer loopt niet warm voor het tijdrijden maar toch vermande hij zich voor drie eervolle performances: 4de in Poperinge, 7de op het BK in Dikkelvenne en 5de in Borlo.

Meer anderen houden er dezelfde gedachtengang op na en maakten enkel op het BK hun opwachting: Aaron Dockx (4de), Niels Driesen (6de) en Vlad Van Mechelen(10de).

Maxence Place herpakte zich in Borlo (4de) na zijn desastreus BK (23ste met 2’26” meer dan Duarte Marivoet Scholiers).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten