dinsdag 15 oktober 2019

30ste Affligem Classic
Alec Segaert smaakmaker
Dries Verstappen en Cian Uijtdebroeks algemene winnaars

De voorbeschouwing over de 30ste Affligem Classic als apotheose van de Topcompetitie (die ik veel liever Interprovincie zou noemen) was niet overdreven maar overtrof zelfs nog de stoutste verwachtingen.

De besten van de lichting namen hun verantwoordelijkheid op voor een dijk van een koers die een moyenne van ruim 40 km./u. haalde. Dries Verstappen en Cian Uijtdebroeks, de dragers van de leiderstruien, koesterden zich wijselijk in de veilige voorpost van het peloton. Liever dat dan Murphy uit te dagen.

Bob Poelmans, de kampioen van Limburg die liever prestatie- dan resultaatgericht koerst (wat hem siert) gaf er meteen een lap op en leek iets op gang te kunnen brengen met Jani DecosterStan De Cruyenaere en Jan Van Dyck in steun maar het was te vroeg. De volgende move was wel de goede met Jonas De SchampheleireMichiel LambrechtSeppe MaesJoes Oosterlinck, Bob Poelmans (die zou terugvallen), Tijl SwennenArne Van CauwenbergheAndreas Van den Broeck en Xander Verhaegen aan boord.

Alec Segaert was lek gereden, verloor behoorlijk wat tijd maar reed in één beweging (en hoé stijlvol!) tot bij en over het uitdunnende peloton naar de acht vluchters toe. Wie zijn inhaalmanoeuvre van te kortbij meemaakte, riskeerde een verkoudheid, nietwaar (kampioen van België tijdrijden) Noah Detalle? Alec hield het van dan af bij controleren en vertrouwde op zijn machtsspurt zoals hij al eerder deed voor de Prins in Bonheiden (daar eigenlijk met een uitval à la Willy Teirlinck in de slotkilometer) en voor de Keizer in Tielt. Hij won soeverein en rukte in de eindstand van de Topcompetitie alsnog op van de vijfde naar de derde plaats op amper twee punten van de tweede, Cédric Van Raemdonck. Alec (ook een topper in het dua- en het triatlon) werd in 2019 vooral vierde in zowel de tijd- als in de wegrit van het European Youth Festival in Baku (Azerb.). Benieuwd of hij aan de lokroep van andere clubs zal kunnen weerstaan maar zoals ik hem en zijn familie ken, durf ik vermoeden dat hij wijselijk bij S.V. Deerlijk - Gaverzicht - Be Okay zal blijven.



1 opmerking: