zaterdag 26 oktober 2019

Maurice Hoorens
dubbele kampioen bij de 12-jarigen


Maurice Hoorens (Brakel-Elst) stak er in 2019 met kop en schouders bovenuit bij de aspiranten van het bouwjaar 2007.
Aan de vooravond van de Belgische kampioenschappen had hij nog geen enkele titel behaald: (weliswaar als Vlaams kampioen) tweede (na Thibaut Van Damme) geworden in het BK omnium, vijfde in het wegkampioenschap van Oost-Vlaanderen, tweede (na Tuur Verbeeck) in het kampioenschap van Vlaanderen) en tweede (na Thibaut Van Damme)  in het kampioenschap van Oost-Vlaanderen tijdrijden.
Op het BK in Fernelmont kwam het helemaal goed: in de voormiddag haalde hij het, aan ruim 40 km./u., met een halve seconde van Siebe Van Canneyt en met iets meer dan twee tellen van Thibaut Van Damme. ’s Namiddags won hij ook het wegkampioenschap en rondde zo een fraaie dubbelslag.
Veel minder leuk was het ook voor Maurice dat zijn anderhalf jaar oudere broer Victor in zijn aansluitend kampioenschap ten val kwam en zijn kansen niet kon verdedigen.   
Winnen is voor Maurice meer een regel dan een uitzondering. Toch kan hij een nederlaag best hebben, want hij kan er wat uit leren zoals uit die in het kampioenschap van Vlaanderenin Heppen, waar Tuur Verbeeck hem te vlug af was. Daarop liet hij, extra geprikkeld, een overwalk in de Antwerp Tour volgen. Als regérend kampioen van België werd hij slechts één geklopt: begin september in Wortegem-Petegem door Toon De Zutter
Bij de dertienjarigen wil Maurice op de ingeslagen weg met Onder Ons Parike verder en zo goed mogelijk op zijn grote idool (Remco Evenepoel) proberen te gelijken. 
Maurice en Victor zijn de telgen van hun trotse ouders Cyriel en Nathalie (De Vleeschauwer), de zaakvoerders van de Hoorens Koffies (Sint-Hubertusplein 20 in Zottegem).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten