zondag 27 oktober 2019

Tuur Verbeeck
materiaalpech hield hem van nòg meer

Tuur Verbeeck voetbalde eerst bij Zennester Hombeek maar het (met acht tegen acht) voortdurend onderbreken en wisselen zinde hem niet. 

Tuur VERBEECK wordt in Heppen kampioen van Vlaanderen.
Hij besloot aan een initatiekoersje voor 6- à 14-jarigen deel te nemen. Tuur werd meteen opgemerkt en aangemaand om bij een wielerclub aan te sluiten. Dijlespurters Mechelen was bijzonder blij met hem.

Tuur won de ouverture in Boortmeerbeek met Xander Danckaarts en Siebe De Naeyer als prominente gezellen op het podium. Twee dagen later werd Tuur, na Siebe, tweede in het kampioenschap van Antwerpen tijdrijden. De Beersenaar verkeerde in bloedvorm en won ook zijn vijf (!) volgende koersen op een rij en hield Tuur ook van de Antwerpse titel in de wegrit, waarin Tuur afgeremd werd door een slepend achterwiel. In het kampioenschap van België speelde materiaalpech hem nog meer parten want in Fernelmont moest hij met een vastgelopen ketting afstappen, anders was Maurice Hoorens nog niet klaar met hem. Een maand eerder had Tuur het van hem gewonnen in het kampioenschap van Vlaanderen in Heppen in een enig mooie spurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten