zaterdag 26 oktober 2019

Thibaut Van Damme
vooral een kraan in het tijdrijden


Thibaut Van Damme is vèrre maar dan ook héél vèrre familie van Albert en Daniël Van Damme.
Hij deed het uitstekend in de kampioenschappen. Behalve de Belgische in het omnium en de Oost-Vlaamse in het tijdrijden had hij voorafgaandelijk ook de Vlaamse in het omnium moeten gewonnen hebben. Het liep evenwel fout in de positieve afvalling omdat hij in de eerste finish nipt geklopt werd door een veertienjarig meisje waarna hij dacht dat hij, als eerste jongen, ook de baan mocht verlaten wat tenslotte niet zo bleek en wat hem een waarschijnlijke titel kostte aangezien hij luttele weken later wel de Belgische titel veroverde.
Op de weg won hij zijn eerste drie koersen en eind juni kwam daar een vierde en half augustus een vijfde bij. Opmerkeijk: drie van die vijf werden buiten Oost-Vlaanderen behaald: één in de Kempen (Herenthout) en twee in het Pajottenland (Mollem en Peizegem). Zijn zesde en ultieme overwinning was de Oost-Vlaamse titel in het tijdrijden die hij drie dagen later alle eer aandeed met een derde plaats op het Belgische in Fernelmont. Aansluitend werd hij negende in het wegkampioenschap, een evenaring van zijn achtste plaats in het Vlaamse in Heppen. 
Papa Bart wil het vooral luchtig te houden met niet al te veel koersen, en daarin niet altijd met dezelfde concurrenten te maken hebben maar wel met hoogtemeters. Wijze aanpak! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten