vrijdag 25 oktober 2019

De onnozele koehandel
met Sam Bennett

Uiteraard was Patrick Lefevere na het vertrek van Elia Viviani sterk geïnteresseerd in Sam Bennett, de kampioen van Ierland die in het World Tour - circuit liefst tien (!) dagsuccessen behaalde: de slotrit van de UAE Tour, de derde en de zesde rit van Paris-Nice,de eerste en de tweede rit van de Tour of Turkey, de derde rit van het Critérium du Dauphiné, drie op een rij vanaf de openingsrit van de BinckBank Tour & de derde en de veertiende rit in de Vuelta.
Bij die gelegenheden legde de in … Menen geboren Ier andere bolides Bryan Coquard, John Degenkolb, Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Fabio Jakobsen, Alexander Kristoff, Wout Van Aert, Elia Viviani,…. minstens één keer over de knie.

Sam Bennett wilde niets liever dan, desnoods langs juridische weg, naar Deceuninck-Quick.Step overstappen maar Bora-Hansgrohe liet hem in het ongewisse en plots bleek waarom: Bora-manager Ralph Denk speculeerde zowaar op een … ruil met de Colombiaanse vluggerd Alvaro Jose Hodeg. Een koehandel waaraan Patrick Lefevere uiteraard niet wenste mee te doen zoals al evenmin aan het afvlooien van een renner die bij zijn team nog een lopend contract heeft.  

Mister not a gentleman Denk kan dus niet als de meest snuggere van de klas aanzien worden. Want behalve de not done koehandel zelf schoffeert hij gelijk ook het waardegevoel van zijn coureur, die zich bij Bora-Hansgrohe nòg minder thuis zal voelen dan hij kennelijk al deed. Het zou dus voor alle partijen beter zijn dat Sam naadloos kon overstappen naar Deceuninck-Quick.Step, wat voor hem als een halve West-Vlaming meer dan een beetje als thuiskomenzou aanvoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten