maandag 28 oktober 2019

Juniorenlichting 2020 
wordt een clash tussen 
de bouwjaren 2002 en 2003
Ramses DEBRUYNE en Milan PAULUS, de twee beste Belgen op het WK in Yorkshire.

Néén, de juniorenlichting van 2019 was hoegenaamd géén grand cru. In de landenrangschikking van de Nations Cup vindt men België pas terug op de elfde plaats. In de betrouwbare individuele ranking van Pro Cycling Stats halen vier Belgen nog net terug in de top veertig: Jago Willems (31.), Ramses Debruyne (35.), Milan Paulus en Lennert Van Eetvelt (39.).
Wàt een verschil met 2018, toen de tweevoudige wereldkampioen Remco Evenepoel de lijst superieur aanvoerde terwijl ook Ilan Van Wilder (derde) en Xandres Vervloesem de top tien haalden.

Het leverde Milan Paulus (SEG), Lennert Van Eetvelt (Lotto-Soudal u23) en Jago Willems (EFC-L&R-Vulsteke) toch een comfortabel zitje op als neo-belofte.
Eérstejaars Ramses Debruyne was dé revelatie van 2019 want hij reed nagenoeg het hele seizoen als 16-jarige wat hem niet belette om zesde te worden in de Guido Reybrouck Classic, vijfde in de Ronde van Vlaanderen, negende in de Course de la Paix (Tsj.), tweede in Aubel-Thimister-Stavelot en twintigste (en zesde eerstejaars) in het wereldkampioenschap in Yorkshire.
Van het bouwjaar 2002 is Ramses alvast de Belg die het meest internationale ervaring heeft opgedaan. Hij voert een fraaie sliert leeftijdsgenoten aan: Arnaud De Lie (regérend kampioen van België), Dries De Pooter, Siebe Deweirdt, Miguel Ladang, Daan Martens, Robin Orins, Lars Van Ryckeghem (regérend kampioen van België tijdrijden), ….. 

Vraag is wie van hen internationaal zal kunnen doorstoten en in het verlengde daarvan een kostbaar plaatsje veroveren in een ambitieus beloftenteam vanaf 2021. Zij krijgen alvast stevige concurrentie van een fabuleuze lichting neo-junioren, (in alfabetische orde) aangevoerd door Noah Detalle, Sander Inion, Michiel Lambrecht, Alec Segaert, Cian Uijtdebroeks, Cédric Van Raemdonck, Dries Verstappen, …..

Het is bij voorbaat duidelijk dat Acrog - Tormans Balen B.C. over het sterkste collectiefzal beschikken met onder anderen Ramses Debruyne, Dries De Pooter, Dirk Harteel, Michiel Lambrecht, Robin Orins, nieuwkomer Cian Uijtdebroeks,…..
Die rijke beschikking zal hen aardig van pas komen in de vele internationale binnen- en buitenlandse landse koersen 1.1 en 2.1. Hopelijk wenden ze hun kwalitatief overwicht om in 1.14 en 2.14 - koersen in eigen land open te breken in plaats van te blokkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten