vrijdag 4 oktober 2019

Tim Merlier is een belangrijke speler


Tim Merlier kreeg half mei de buitenwacht bij Pauwels Sauzen - Vastgoedservice. Lang duurde het evenwel niet eer hij weer “van straat” was. Hij kon zowaar terecht bij het Corendon-Circus van Mathieu van der Poel, die andere metronoom van het veldrijden. Met overwinningen in de G.P. van de Stad Zottegem 2016 en twee dagzeges in de Tour of Denmark 2018 had hij zich geprofileerd als een snelle wegrenner.
   
Als nood het hoogst is, is de redding nabij. En wat voor een rèdding! Tijdens de aansluitende vier en een halve maanden kwam hij tweemaal dicht bij een dagzege in de Belgium Tour, won hij de Elfstedenronde in Brugge, veroverde hij twee dagzeges in de Tour Alsace en één in de Danmark Rundt, behaalde hij een podiumplaats in de Antwerp Port Classic en in de Münsterland Giro. Bovenal werd hij in Gent op grandioze wijze kampioen van België. Met dit geheel nadert hij met rasse schreden op de top 100 van de Cycling Quotient Ranking. Die serie spraakmakende uitslagen zijn ook van groot nut voor zijn team, dat flirt met de top twee het ploegenklassement van de Europe Tour, die een deelnameticket voor de drie grote ronden zou opleveren. En aangezien Mathieu vast van plan is om in 2020 zijn eerste grote ronde te rijden,… Indien Corendon-Circus de top twee van de Europe Tour uiteindelijk niet zou halen, dan zal het met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op een wild card mogen rekenen voor één van die grote ronden.
Om matematisch helemaal zeker te zijn zal Tim allicht nog enkele keren aan de bak moeten op de weg, hoewel het de bedoeling was om er begin september een punt zou achter zetten en vanaf morgen in Meulebeke zijn campagne in het veld op te starten. Een moeilijke spreidstand die Tim er niet ongaarne voor over heeft aangezien Corendon-Circus hem in moeilijke tijden in de armen sloot en zie waartoe dat leidde. Overigens zou een deelname aan een grote ronde van Tim gelijk een kanshebber op een precieuze dagzege maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten