zondag 27 oktober 2019

Sterk Waals trio 
tussen de aspiranten
van het bouwjaar 2007 


De eventuele weg is nog ontzettend lang en bijzonder hobbelig maar tussen de aspiranten van het bouwjaar 2007 hebben zich drie Waalse jongens nadrukkelijk gemanifesteerd. Ze mogen toch alvast genieten van die momenten en verdienen het om ervoor in het zonnetje te worden gezet. Bij deze doe ik dat dolgraag.

Jules Delcommune (C.C. Chevigny) is de véélzijdigste van de drie. Tijdens de winter van 2018-2019 werd hij én in het veldrijden én in het omnium vierde in het kampioenschap van België. Evident dat hij ook de beide Waalse titels op zijn naam bracht. Voor de rest zocht hij het vooral in Vlaanderen, waar hij enkel in Zerkegem won maar er een meervoud aan top vijf plaatsen behaalde. Een maand nadat hij vijfde werd in der kleine Eschborn-Frankfurt won hij vooral le mini Paris-Roubaix. Zijn seizoen kon dan al niet meer stuk en hij sloot het af na de kampioenschappen van België in Fernelmont, waar hij vijfde werd in de tijd- en tiende in de wegrit. Qua geheel aan uitslagen deed enkel Maurice Hoorens, de tweevoudige kampioen van België, nòg beter.

Jules DELCOMMUNE leidt voor Louis LUCAS.

Louis Lucas (Team Hesbaye), de dubbele Luikse kampioen en ei zo na op de beide Waalse podia, werd ook zesde in het kampioenschap van België in Fernelmont, nadat brute pech hem in de tijdrit naar de 27ste plaats verbande. Hij kwam ook geregeld piepen in Vlaanderen, waar hij drie overwinningen (Lubbeek, Schulen en Wilsele) en een meervoud aan ereplaatsen behaalde.

Lucien THOMAS met rechts van hem, Jarne KEMPENEERS.
Lucien Thomas (Charleroi 2000), de Henegouwse kampioen, behaalde een dozijn overwinningen, die door zijn matige uitslagen in de Waalse en de Belgische kampioenschappen sterk gerelativeerd worden. Hij stak slechts één keer de taalgrens over maar werd bij die gelegenheid wel knap tweede in Woubrechtegem, waar hij enkel voor Maurice Hoorens moest onderdoen maar er wel onder anderen Kobe Van der Vurst achter zich hield.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten