donderdag 31 oktober 2019


Gaspard Van Peteghem 
doet verder zonder Cibel

Gaspard Van Peteghem zal ook in 2020 met zowat een dozijn discipelen deel uitmaken van het wielerpeloton, zij het niet langer onder de banier van Cibel.
Gianni MARCHAND (foto Gino Coghe)


Die continuïteit moet dan vooral goed nieuws zijn voor Gianni Marchand en Lennert Teugels, die in 2019 de sterkhouders waren van het team en twee van die jongens die op jongere leeftijd meer recht hadden op maar minder privileges voor een aanwezigheid in Sport Vlaanderen - Baloise. Zelfs nu had men hen nòg kunnen inpassen als wegkapiteins in de opvolging van Preben Van Hecke.

Gianni en Lennert (die in augustus op training een knie brak en out was voor de rest van het seizoen) deden ook in 2019 hun stinkende best maar het programma (met amper twee in plaats van acht rittenkoersen) was hen minder op het lijf geschreven waardoor zij zich vooral in eigen land moesten waarmaken en dat ook deden zonder overwinningen maar met een fraaie reeks (dichte) ereplaatsen die ze met ontieglijk hard labeur afdwongen.

Andere blijvers bij de opvolger van Cibel zijn onder anderen Tuur Deprez (die Gaspard hemels blij maakte met een dichtste ereplaats in de E3 Harelbeke), Jeroen Eyskens, Jacob Relaes, Wim Reynaerts, …
Dennis Coenen, Alexander Cools en Timothy Stevens koersen voor Acrog-Tormans Balen B.C., verder bij de eliten zonder contract.
Glenn Debruyne muteert naar Team Thielemans - De Hauwere, waar hij een sidekick wordt van Rutger Wouters. Jan Reynaerts stapte al in de loop van 2018 over naar United.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten