zaterdag 19 oktober 2019

Milan De Ceuster
geïnspireerd door halfbroer Sean De Bie

Milan wie?! De Ceuster! Een absolute debutant maar niet helemaal koersvreemd aangezien Sean De Bie zijn halfbroer is en diens papa Eddy zijn beste supporter. Dat haalt banden aan.
Milan liep dan ook over van medevoelen toen Sean half mei op training in Italië frontaal door een auto werd aangereden en met ribbreuken, een bekkenbreuk, een barst in het borstbeen, een long- en een miltkneuzing afgevoerd. Milan werd meteen met de minst fraaie kant van het wielrennen geconfronteerd en dat was meer dan een béétje schrikken. 
Schrikken deed hij bepaald ook bij zijn allereerste koers, waarin hij al na twee ronden uit de wielen werd gereden. Hij vermande zich en werd enkele dagen later vijfde in het kampioenschap van Antwerpen tijdrijden en meteen geselecteerd voor het kampioenschap van België in Sint-Lievens-Houtem, waar hij niet onaardig veertiende werd. Eén en ander gaf hem een boost van jewelste. Anderhalve maand later behaalde hij in Redange (Lux.) al zijn eerste overwinning.
De zomer bracht niet zijn vruchtbaarste periode. In de IBYT - noch in de Antwerp Tour voelde hij zich al geroepen om mee te doen aan het gewriemel van een grotere groep. Op het Vlaams kampioenschap ontbrak hij wegens de vakantiereis in Oostenrijk. Vanaf augustus kwam er weer schwung in zijn prestaties, opgelijst met een elfde plaats in het wegkampioenschap van België in Fernelmont en een overwinning in Merchtem, waar hij vooral de hoger ingeschatte Jonas Leemans en Chepe Flussie achter zich hield.
Ook in Keulen zat er een mooi resultaat aan te komen, hij was er ontegensprekelijk één van de beteren en had al zes tussenspurten gewonnen toen zijn ketting hem in de steek liet. In Meux was hij één van de vier vluchters die niet meer konden bijgehaald worden zodat het podium wenkte tot een lekke band hem uitschakelde.

Milan (°29 december 2005) was in àl zijn wedstrijden de benjamin van het gezelschap. Er zit dus nog heel wat rek op, temeer hij zich bewust behielp met een zware gedateerde  fiets. Als neo-nieuweling zal hij aan volgende moeilijke stappen toe zijn maar hij kan onderhands tegen een stootje.
Bovenal volgt hij de richting Science Technology Engineering and Mathematics aan het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten