vrijdag 25 oktober 2019

Deceuninck-Quick.Step: 
in 2020 nòg méér en béter doen 
wordt quasi onmogelijk

Volgens monsieur Philippe zelf zal Deceuninck-Quick.Step tijdens het post-Gilbert - tijdperk beduidend minder scoren zonder dan met hem. Dat wil ik dan nog eens zien, al kan het bezwaarlijk anders dan tijdens zijn aanzienlijke deelgenootschap, maar zelfs met hem er verder bij zou het niet evident geweest zijn om alle mogelijke Teamrankings weer aan te voeren evenmin als de Team Victory Ranking.
Toch is het tot op de tanden gewapend om zijn twee vorige grand cru’s naar de kroon te steken.
Behalve Philippe Gilbert (-> Lotto-Soudal) verdwijnt vooral ook Enric Mas (Movistar) en Elia Viviani (met in zijn kielzog Fabio Sabatini -> naar Cofidis): dat zijn inderdaad géén kleine jongens maar niet onvervangbaar, dat was zelfs Tom Boonen niet. 
Ook Eros Capecchi (Bahrain-Merida), Davide Martinelli (Astana), Maximiliano Richeze (UAE Emirates) en Petr Vakoc (Corendon-Circus) zoeken andere oorden op.

Nieuwkomers zijn: 
João Almeida (Hagens Berman Axeon): in 2018 winnaar Liège-Bastogne-Liège u23, tweede in de Giro u23 en zevende in de Tour de l’Avenir; zevende in Tour of Utah 2019;
Andrea Bagioli (Colpack): in 2019 winnaar van de Ronde de l’Isard en van de Piccolo Giro di Lombardia;
Davide Ballerini (Astana): een vluggerd die ook behoorlijk wat hoogtemeters kan hebben;
Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli - Sidermec): won in 2013 de Giro u23, werd tweemaal derde in de Tour de l’Avenir waarna hij stagneerde bij Lampre-Merida maar dit seizoen terugvocht met vooral winst in de Giro dell’Appennino;
Ian Garrison (Hagens Berman Axeon): de vice-wereldkampioen tijdrijden 2019 bij de beloften; 
Jannik Steimle (Team Vorarlberg): dé ontdekking van de nazomer met behalve fel toegejuichte hand- en spandiensten voor de kopmannen was er ook een indrukwekkende eigen triomf in het Kampioenschap van Vlaanderen - Koolskamp;
Stijn Steels en Bert Van Lerberghe: twee nieuwe Melkerie - leden die zichzelf, met Tim Declercq als trekkend voorbeeld, zullen vooruitbranden;
Mauri (zoon van Wim) Vansevenant: leek na winst in de Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc op weg naar een navenante triomf in de Tour de l’Avenir tot hij in de hyperkorte voorlaatste bergrit een dreun van jewelste incasseerde, waarvan hij zich ‘s anderendaags wonderbaarlijk herstelde, en zo een onnavolgbare overwinning op zichzelf behaalde.

Bovenal zijn er de vaste waarden aangevoerd door Julian Alaphilippe, de nummer twéé van de wereld, die zich perfect omringd weet om zowel in de ééndagswedstrijden als de rittenkoersen toe te slaan. 

Mijn conclusie kan niet anders zijn dat The Wolfpack in 2020 nòg sterker zal zijn dan het in 2019 al was, maar of zich dat ook meteen vertaalt in nòg betere resultaten is lang niet zeker. Murphy en andere imponderabilia hebben ook één of meer vingers in de pap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten