zaterdag 26 oktober 2019

Siebe Van Canneyt
… wanneer Murphy dwars ligt



Siebe Van Canneyt stond in vier kampioenschappen op het podium maar nergens op de hoogste trede: derde (na Thibaut Van Damme en Maurice Hoorens) in het BK omnium, tweede (na Jul Hélin) in het wegkampioenschap van Oost-Vlaanderen), derde in het kampioenschap van Oost-Vlaanderen tijdrijden (na Thibaut Van Damme en Maurice Hoorens), tweede (na Maurice Hoorens) in het kampioenschap van België tijdrijden. 
Mooi maar gelijk frustrerend, zeker in de omstandigheden dat het hem overkwam tijdens de kampioenschappen van België in Fernelmont, waar hij zowel tijdens de tijd- als in de wegrit gekweld werd door nukkige nieuwe schoenplaatjes. Dat euvel heeft hem in de tijdrit meer dan een halve seconde tijdsverlies (en dus de Belgische titel) gekost, de wegrit viel nog te bezien al wenkte ook daar met dié superbenen het podium.
Ook in het voorafgaand kampioenschap van Vlaanderen had Murphy zich tegen hem gekeerd: na een eerste valpartij kon Siebe nog terugkeren in het uitgedund peloton maar niet meer na een tweede helemaal op het laatst zodat hij uitbollend 36ste werd.
Zijn derde plaats in het PK tijdrijden op de landingsbaan van het nabije Ursel maakte Siebe hemels blij. Toen wist hij nog niet dat hem drie dagen later in Fernelmont nog meer wachtte maar net niet het absolute maximum.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten