woensdag 2 oktober 2019

Kan Mads Pedersen 
tippen aan Rolf Sörensen?

Wat voor een drager van de regenboogtruidrager wordt Mads Pedersen? Alleszins geen allrounder van het gehalte Julian AlaphilippeJakob FuglsangPhilippe GilbertAlejandro Valverde,… Dat spreekt alvast uit het feit dat hij tijdens de tweede week van oktober zijn regenboogtrui tijdens de tweede week van oktober gaat showen in Italië: in de Tre Valle Varesine (1.HC) en in Milano-Torino (1.HC) maar niet in de aansluitende Giro di Lombardia (World Tour), die hij zich kennelijk bij voorbaat te hooggegrepen acht. 
Mads Pedersen lijkt dus eerder van het type Alexander KristoffPeter SaganGreg Van Avermaet (al werd die in 2011 zevende in Liège-Bastogne-Liège en twaalfde in Il Lombardia), … dat zich tot zijn koersen beperkt. 

Mads Pedersen en zijn vier jaar oudere landgenoot Michael Valgren zijn mekaars compliment. Voeg die twee samen en je bekomt de uiteindelijke opvolger van Rolf Sörensen, die de beste Deense ééndagscoureur is én met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voor altijd zal blijven. Hij onderscheidde zich in de vijf monumenten, waarvan hij én Liège-Bastogne-Liège(1993) én de Ronde van Vlaanderen(1997) won en in Il Lombardia driemaal bij de eerste vijf eindigde. Paris-Roubaix lag hem het minst, hij bleef er tweemaal steken op de zesde plaats. Hij profileerde zich zelfs als klassementsrenner met een dubbele eindzege in Tirreno-Adriateco (1987 en 1992) en met dagoverwinningen in de Giro en (twee) in de Tour, waarin hij in 1994 uitkwam op een niet te veronachtzamen negentiende eindplaats. 

Omwille van die véélzijdigheid zou Rolf een geschiktere wereldkampioen geweest zijn dan Mads, die mij mag verbazen door zijn illustere landgenoot naar de kroon te steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten