vrijdag 18 oktober 2019

Il Imbatido
Nolan Huysmans 

Nolan Huysmans heeft amper twee koersen nièt gewonnen.
In 2018 werd in de nadagen van zijn dubbele Belgische titel een soort galawedstrijd voor hem ingericht in zijn thuishaven Merchtem maar een bandbreuk schakelde hem uit. 
Dit seizoen ontglipte hem een manche van de Antwerp Tour in Ramsel, waar hij ingesloten geraakte en Milan De Winter niet meer kon remonteren.
Nolan won nòg vaker in 2018 wat zijn totaal (18 + 22) op véértig brengt, inclusief ook opnieuw alle titels die er te veroveren waren.
Toch beseft men ten huize Huysmans die extreme gang van zaken voor Nolan geen onverdeeld geschenk is dat je juist moet plaatsen en waarmee er behoedzaam dient omgesprongen, anders doet het meer kwaad dan goed met een jonge mens. Genieten mag met de volste teugen maar zichzelf verbeteren is duurzamer en daar wil Nolan almaar meer een werkpunt van maken door  de confrontatie met zichzelf aan te gaan zoals hij bijvoorbeeld deed in het kampioenschap van Vlaams-Brabant in Bogaarden, waar hij met zes minuten voorsprong won. 

Iemand als Nolan Huysmans is als een magneet voor de andere clubs maar hij en zijn entourage laten zich niets wijsmaken. Wielerclub Noord-West-Brabant heeft een mooie structuur met bekwame geëngageerde begeleiders, die hun discipelen op de juiste manier sturen en er teamplayers van maken, de zege in het clubklassement van de Antwerp Tour is daar een mooi bewijs van en een verdiende beloning voor.
Nolan laat zich niet voor één wielergat vangen en dus zoekt hij ook een uitdaging in het veldrijden, waarin hij voor de adepten ootmoedig het hoofd moet buigen. Zelfs een nogal zware val in de cyclocross van Kortenberg en een overbrenging naar Gasthuisberg in Leuven brachten hem niet van zijn stuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten