maandag 7 oktober 2019

Euforische
Cédric Defreyne

“Reculer pour mieux sauter”: ... indien het op iemand van toepassing is dan toch wel op Cédric Defreyne, die door een rollercoaster moest om zijn demonente verdrijven en op zijn pootjes neer te strijken. 
Als belofte af bij EFC-L&R-Vulsteke leek hij als elite zonder contract bij Dovy KeukensFCC goed terechtgekomen tot hij er in de (gewonnen) koers van Nieuwpoort clashte met zijn frère-ennemi Ruben De Marez. Hij kreeg zijn vrijheid voor een doorstart bij Maarten Himpens’ Beach Race Team Moeder Lambikdat naadloos aansloot bij zijn opmars als strandracer.

2018 bracht al een mooie campagne maar die werd nòg ruim overstegen door 2019 waarin hij zijn zegecijfer … verdubbelde (Nieuwpoort 2018 -> Evergem en Koekelare in 2019) opgelijst met ruim vijftig (!) andere top tienen. Dat wordt mooi weerspiegeld in de First Cycling Ranking, waarin hij in 2018 op de 23ste plaats uitkwam en nu uitzicht heeft op de top vijf niettegenstaande hij zich uitsluitend inliet met het regionale circuit.

Er was evenwel vooral 5 september 2019, dag waarop hij drie mooie vliegen in één klap sloeg: in het bezit gekomen van zijn bachelor sportmanagement, een huis gekocht in Koekelare, waar hij ’s namiddags met een helemaal bevrijd hoofd zijn tweede zege van het seizoen behaalde.
“Eerst was ik van plan om tijdens die euforische dag ook nog mijn vriendin ten huwelijk te vragen maar dat zou van het goede teveel geweest zijn”, voegt Cédric er schalks aan toe, “maar uitgesteld is zeker niet verloren.”

Sakkerse Cédric: zou “wat als?” niet in hem opgekomen zijn? Aangezien hij als 24-jarige aan het seizoen 2020 begint is dromen nog steeds verboden.
“De droom van contractrenner blijkt vaak een nachtmerrie”, weet Cédric daarvan wanneer hij de situatie van enkele kameraden monstert.

Zondag heeft Cédric met de Beach Race de la Baie de Wissant (Noord-Frankrijk, aan de Opaalkust tussen de rotskapen van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nezzijn eerste strandrace afgehaspeld. Hij kwam er uit op de derde plaats na Klaas Vantornouten Samuel Leroux.

Beroepshalve heeft hij als koerier de horeca groothandel Deruytter ingeruild voor Dekeyzer-Ossaer, zowaar òòk gevestigd in Koekelare, dat voor Cédric dé locatie van zijn leven aan het worden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten