maandag 7 oktober 2019

Het kloeke statement
van Matteo Trentin

Matteo Trentin, de Europese kampioen van 2018 en de vice-wereldkampioen van 2019, heeft een statement geplaatst dat allicht niet uitsluitend in dovemansoren zal belanden.

De zware val van Alvaro Jose Hodeg in de laatste bocht van de Tour de l'Eurométropole was niet de druppel maar wel de geut die de emmer van zijn ergernis deed overlopen. In dit geval waren de dranghekkens met uitstekende voeten de letterlijke steen des aanstoots, zoals ook al in de tijdrit van de Tour, waarvan Wout Van Aert op zijn beurt een zwaar slachtoffer werd.

De onverschilligheid van de UCI in deze steekt inderdaad schril af tegen hun (sic) zoveel belangrijkere restricties als de lengte van sokken, het verplicht op tijd zijn voor de ploegenpresentatie die steevast te laat aanvangt, geen eten uit de volgwagen tijdens de eerste dertig kilometer van de koers, geen oortjes op het WK, diskwalificatie van een wereldkampioen voor een ‘vergrijp’ dat zich wel vaker voordoet,... Misschien kunnen ze ook nog wat sleutelen aan de plaspauzes.

Rob Discart van Golazo voelt zich alvast aangesproken en zal zich vanaf 2020 voorzien van schuine dranghekkens zonder uitstekende voeten tijdens de volledige laatste kilometer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten