maandag 21 oktober 2019

Florian Vermeersch, Sander De Pestel en Stan Van Tricht genereren 
nòg meer Vlaamse toekomst

Sander De Pestel (zelfs niet als reserve) en Florian Vermeersch (reserve) werden against all odds nièt geselecteerd voor het wereldkampioenschap in Yorkshire. Ze kregen na de nakeur op Jasper Philipsen en Jens Reynders (die, deel uitmakend van Team Wallonie Bruxelles, als communautair zoenoffer werd ingezet)  maar die er in Yorkshire helemaal niet aan te pas kwamen.
Florian bouwde een geweldige nazomer/herfst uit: als regérend kampioen van Oost-Vlaanderen én bovenal van België (op imponerende wijze afgedwongen in het verzopen en daardoor nog zwaardere Habay-la-Neuve) behaalde hij een dagzege en de eindoverwinning in de Ronde van Oost-Vlaanderen, won hij in Wanfercée-Baulet de slotmanche van de u23 Road Series en in dezelfde beweging het totaalklassement. In Noorwegen (drie 1.2 koersen) ging hij zijn conditie nog wat extra oplijsten en dat hebben ze geweten in de Tour de Moselle, waar hij drie van de vier ritten won en uiteraard ook eindwinnaar werd. Nòg volstond het niet om afgevaardigd te worden naar Yorkshire, waar hem een copy paste van Habay-la-Neuve wachtte. Het leverde iets veel duurzamers op: een contract bij het grote Lotto-Soudal.  

Sander bleef niet achter. Zijn eerste seizoenshelft ging vrijwel helemaal op in aanslépende problemen met de luchtwegen. Vanaf eind juli keerde het tij met, na winst in de tijdrit en de dichtste ereplaats (na de verbazende 30-jarige Sander Elen) in de Tour de Namur, de derde in de Ronde van Oost-Vlaanderen (gewonnen door Florian). Die twee rittenkoersen vijzeldenzijn conditie op voor een spraakmakende nazomer en herfst met vooral winst in de Memorial Danny Jonckheere en in de profkoers van Wingene. Hij hield die conditie goed vast en het loonde met de eindzege in Olympia’s Tour (Ned.). Sport Vlaanderen - Baloise zal hem met open armen verwelkomen.
De voortgezette opmars van Sander De Pestel en Florian Vermeersch betekent ook een ereasaluut aan Jochen Deweer, die hen overmeesterde in de G.P. Jules Vanhevel in Ichtegem.
Stan Van Tricht, hun kompaan bij Lotto-Soudal u23, werd wèl geselecteerd voor het WK, verrassend dat zeker maar het was hem van harte gegund.  En hij ging mee op in de nazomerse spiraal van zijn team met een dagzege in Olympia’s Tour (Ned.). Ook Stan heeft zijn onmiddellijke toekomst als renner al op het droge: hij debuteert, net als de 18-jarige Milan Paulus, als contractrenner bij de SEG Racing Academy.

Meteen heb ik ook drie voorname kandidaten gesommeerd voor De Jonge Flandrien die op dinsdag 5 november in het Oostends Kursaal geïnaugureerd wordt. De verkiezing zal evenwel geschieden door onbevoegden, die hun neus ophalen voor het jeugdwielrennen maar voor die ene keer vanop een ivoren toren hun keuze (laten) maken. Als dàt maar goed afloopt …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten