zondag 20 oktober 2019

Xander Hubo
stapt onbevangen naar de junioren over

Xander Hubo begon én eindigde zijn seizoen en gelijk zijn termijn als nieuweling met twee respectievelijk één medaille(s).
Vroeg op het jaar veroverde hij, met Renzo Raes als sidekick, goud in de madison en brons in de snelheid. Negen maanden later maakte hij de collectie vol met het zilver van het BK ploegentijdrit in Borlo, wat hij als adept van Onder Ons Parike even hoog inschatte als zijn individuele verwezenlijking.
Tussen de drie medailles vielen hem niet uitsluitend mooie momenten te beurt als een goede présence in de Vlaamse Ardennen maar er overkwam hem ook een serieuze beproeving: een sleutelbeenbreuk die hij opliep tijdens ee koers te Schorisse, waardoor hij de week daarop moest passen voor het kampioenschap van België in Lendelede. 
De student vijfde jaar wetenschappen-wiskunde beseft dat hij het als neo-junior niet onder de markt zal hebben maar moeilijk gaat ook, temeer hij best tegen een stootje kan.

Arne Mettepenningen
uitblinken is essentiëler dan winnen

Arne Mettepenningen mag terugblikken op een mooi seizoen dat zich inzette met een derde plaats in het kampioenschap van België omnium, die hij herhaalde in het Oost-Vlaamse en bovenal in het Vlaamse op de weg in Heppen. Dààr op dàt podium geroepen worden en er de Vlaamse Leeuw mogen aanhoren, oh wat voelde het geweldig aan.
Het had de smaak van de overwinning die hij tenslotte niet behaalde zoals bij de twaalfjarigen (in Schuiferskapelle en in Wetteren). Jà, het déérde hem een beetje. In Rekkem had hij al meteen door dat wie als eerste de ultieme bocht nam de winnaar zou zijn. Arne voelde zich iets té aangesproken, nam een overdreven risico en schoof weg. Eigen schuld, dikke bult vond hij ervan en dus hield hij er een slapeloze nacht aan over.
Winnen is evenwel niet meer dan een prettige bijkomstigheid. Duurzamer is dat je jezelf verbetert en dat heeft de student (talen) aan het Heilig-Hartinstituut van Hamme in 2019 ontegensprekelijk gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten