vrijdag 18 oktober 2019

Kwikzilveren
Alec Segaert 

Zal Alec Segaert ooit nog een koersjaar beléven als in 2019, waarin hij eerst als “Prins” en vervolgens als “Keizer” werd geïnaugureerd? 
Toch excelleerde hij bovenal in het buitenland, inzonderheid in het European Youth Olympics Festival in Baku (Azerb.), waar hij zowel in de tijd- als in de wegrit vierde werd. Ook zijn passages in de Tour de Himmelfart (Den.) en in de Radjugendtour Oststeiermark (Oost.), waar hij in alle ritten de top vijf haalde en in het eindklassement derde respectievelijk twééde werd, verdienen een stapel honneurs.
Op een moment dat hij niet meer durfde te veronderstellen dat hem nòg niet alles was te beurt gevallen, zette hij een ultiem hoogstandje neer. Hij liet er zijn thuiskoers in Lendelede voor varen (wat hij er ei zo na ook moèst doen voor het … kampioenschap van België) voor de Affligem Classic. In het fraai nazomerse Pajottenland brak de koers al meteen open, Alec reed lek, verloor behoorlijk wat tijd, maar keerde in één beweging terug in en over het peloton naar de negen vluchters met wie hij - na een korte adempauze - sec afrekende met een krachtspurt waarop hij hoe langer hoe meer een patent blijkt te hebben.  
Deze Alec had ik graag met Cian Uijtdebroeks de Belgische kleuren zien uitdragen in de Chrono des Herbiers (Fr., Vendée) maar in tegenstelling tot La Fédération Wallonie Bruxelles vond Wielerbond Vlaanderen het niet nodig om hem op die mooie opportuniteit te wijzen. 
Alec had daar zeker wat te zoeken, zelfs al had hij zijn Belgische titel tijdrijden (op last van een slepend wiel) in Sint-Lievens-Houtem moeten laten aan Noah Detalle, die hij zowel in Montenaken (-37”) als in de Memorial Igor Decraene (-15”) afgetekend had verslagen. Ook Cian Uijtdebroeks kreeg er daar (+16” respectievelijk +25”) telkens behoorlijk van langs. 
De prille glorie is Alec niet naar het hoofd gestegen, dat zou ook niet pakken ten huize Segaert, waar studeren (nu wetenschappen-wiskunde aan het Sint-Jozefscollege van Izegem) nog een hele tijd op de eerste plaats zal blijven. Als neo-junior behoudt Alec zijn uitvalsbasis, S.V. Deerlijk - Gaverzicht - Be Okay, waar hij het best naar zijn zin heeft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten