woensdag 16 november 2022

Arne DESIMPELAERE 

zelfs winnen lukte plots wel

21 mei 2017 aan de Haaghoek in Sint-Maria-Horebeke, ik herinner het mij als was het van gisteren. Arne Desimpelaere reed er zijn allereerste koersje onder het toeziend van zijn trotse vader en enkele boezemvrienden. Ze zagen dat het meer dan goed was want Arne werd op een ultrazwaar traject vijfde na Lars Vanden Heede, Tom Crabbe, Victor Hoorens en Rune Duflo. Zijn treintje was vertrokken en denderde jaar na jaar beter. Enkel overwinningen ontbraken, geen zorg maar daar werd in 2022 dubbel en dik een mouw aangepast. 

Arne bij zijn allereerste optreden aan de Haaghoek van Sint-Marua-Horebeke.

6 juni 2022 werd zijn D-day toen hij in Nevele die langverbeide eerste overwinning behaalt. In een regionale koers weliswaar maar dan één met een sterke kwantitieve bezetting want Arne moet er 110 concurrenten achter zich houden onder wie zelfs topper Lars Vanden Heede.

Arne als energieke neo-junior.

Juli stond vooral in het teken van de loodzware Ain Bugey Valromey Tour waarin uitrijden zijn hoogste goed is en waarop de vakantiereis met zijn ouders volgde. Eén en ander zorgde ervoor dat hij heropgeladen aan zijn (na)zomer en herfst kon beginnen. Een volgende overwinning lijkt een moeilijke bevalling te worden. In Kooigem (2x), Bekegem en in Moen werd hij wel op het podium geroepen maar niet op de hoogste trede. maar op 11 september brak hij in Dentergem opnieuw de ban, de aanhef van een drieslager tijdens de slotmaand want Lichtervelde en Tielt volgen nog. Telkens veerde hij als een duiveltje uit een doosje op. nadat hij kansloos aan de finale begon. Voor de in Aarsele (een deelgemeente van Tielt) wonende Arne betekende de Memorial Roger Decock winnen in een sant in eigen stad. Arne zette de speaker op het verkeerde been want Klaas De Gruyter dacht (en hij was niet de enige) abusievelijk dat Niels De Clerck won.

De algemene verwachting is dat het voor Arne Desimpelaere als tweedejaars enkel maar beter kan worden, hij wordt dan één van de sterkhouders van The Lead Out Cycling Academy (Gaverzicht - Be Okay Deerlijk) die een aantrekkelijk nationaal en internationaal programma afwerken. Arne zal in elk geval minder in zijn thuisprovincie te zien zijn. Vooral tijdens het voorjaar worden de Vlaamse Ardennen zijn z’n geliefkoosd terrein als natuurlijke bondgenoten om de vlucht vooruit te nemen voor explosievere concurrenten. 

Sprinten is niet zijn ding, finishen wel zoals de student moderne talen - wetenschappen vooral in Lichtervelde en Tielt bewees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten