donderdag 17 november 2022

Pools toptalent Patryk GOSZCZURNY 

naar JEGG - DJR Academy (Ned.)

 

 

De Nederlandse Wielervereniging JEGG - De Jonge Renner Academy (Oosterhout) is er zowaar in geslaagd om het Poolse toptalent Patryk Goszczurny te strikken

De talentvolle 16-jarige Pool won eind juli de tijdrit en werd (na Cedric Keppens) tweede in de wegrit op het European Youth Olympic Festival in Banská Bystrica (Slovakije). Eerder op het jaar won hij de tijdrit van de Course de la Paix (Tsjechië) vòòr eindwinnaar Aless De Bock.

Patryk Goszczurny (links) als tweede van de wegrit op het European Youth Olympic Festival naast winnaar Cedric Keppens en rechts ook een Pool, Michal Strzelecki.

 
JEGG-DJR Academy kreeg dat voor mekaar dankzij zijn bestuurslid Hugo Brenders die met een Poolse getrouwd is en regelmatig in haar land verblijft. Zijn overredingskracht deed wonderen om deze verre groeidiamant naar Nederland te halen. Ploegleider John van Aert is opgetogen én overtuigd dat zijn club (gesticht in 1936) hem verder zal lanceren voor een eventuele profloopbaan en dat traject wordt in het huidige tijdvak almaar korter. Er wordt ook steeds vroeger gescout en aangeworven met als indringende vraag of dat verenigbaar is met de studieplicht.

Koersen is véél méér dan ‘hard trappen op de pedalen’. Er is onder meer ook de mindset, het technische aspect en de teamspirit. Scout Hugo Brenders is het best geplaatst opdat deze jongen zich vèr van huis zou thuisvoelen. Half december vertrekt hij naar een Spaans trainingskamp.

Strategisch komt Patryk Goszczurny uitstekend terecht want de internationale juniorenkalender bulkt van de Belgische manches (zes 2.1 koersen en dubbel zoveel 1.1). Nederland laat zich al evenmin onbetuigd met de Omloop van Borsele (23 april),  de Driedaagse van Axel (19-21 mei) en de Ster van Bladel (30 juni - 2 juli). 

De JEGG-DJR Academy zal op veel van die afspraken present zijn, al of niet met Patryk Goszczurny als eyecatcher. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten