woensdag 30 november 2022

David DESMECHT en Maarten VERHEYEN naar Team Metalced

 

Koning Regelmaat David Desmecht stapt toch wel verrassend maar zonder hard feelings over van S-Bikes Doltcini naar Team Metalced, al drie jaar de voortzetting van het omstreden Cibel-Cebon. 

De dan 30-jarige vliegende Borsbeekse postbode (in Ninove en Geraardsbergen) zal in maart 2023 reeds beginnen aan zijn negende campagne met de elite 2. Zonder afgelijnde doelen want eender welke koers is voor hem genieten van de sfeer, ook vòòr én nà de koers. In dat gegeven is winnen niets meer / niets minder dan de prettigste bijkomstigheid. David deed dat in 2022 ‘slechts’ vijf keer maar eindigde globaal 58 van de 93 keren in de top tien. Deze grand cru wil hij in 2023 zo dicht mogelijk benaderen.

 

Een andere verrassende nieuwkomer is Maarten Verheyen, de reeds vergeten kampioen van België der beloften in 2021. Het zal aanvoelen als thuiskomen na een door zwaar tegenzittende omstandigheden mislukt avontuur bij EvoPro. Bij Metalced hoopt hij de succesdraad herop te nemen. Op zijn 23-24ste kan hij met een intacte drijfveer onmogelijk versleten zijn.

 

Jérôme BAUGNIES als de Oost-Vlaamse titelvoerder met in zijn spoor golden oldie Kevin VAN IMPE.

Behalve de twee voornaamste nieuwkomers zijn er ook de belangrijke blijvers, aangevoerd door de bijna 36-jarige wegkapitein Jérôme Baugnies, die zelf nog zevenmaal won met als eyecatcher het verlengen van zijn Oost-Vlaamse titel in eigen Pollare. Jérôme heeft 23 jaar na zijn debuut nog altijd de gedrevenheid van een jong veulen en wil gelijk ook de wegbereider zijn voor zijn jongere maats. 


Guillaume SEYE tijdens het verlengen van zijn Belgische titel in het tijdrijden bij de elite 2.

Guillaume Seye deed kwantitatief én kwalitatief nòg beter met het verlengen van zijn Belgische titel tijdrijden en het winnen van de Memorial Danny Jonckheere. Hij staat op zijn 26ste aan het begin van zijn absolute oogstjaren en één van zijn hoofddoelen daarin wordt het ronden van een loepzuivere hattrick in het BK tijdrijden in Waregem. Het zou hem te beurt vallen vijf jaar nadat hij in Vresse-sur-Semois die titel bij de beloften met gering verschil verloor van Sasha Weemaes, die in zijn plaats aan de haal ging met een profcontract bij Sport Vlaanderen - Baloise.

Baugnies en Seye zorgden dus voor het leeuwenaandeel van de 21 overwinningen van Team Metalced in 2022. 

 

Mauro Verwilt, die vanaf juli uitblonk in de betere koersen (vooral dagwinnaar en tweede in de Tour de Liège), verkast naar Tarteletto-Isorex.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten