maandag 14 november 2022

MALDEGEM wordt nòg 

méér het mekka van het aspiranten-veldrijden

 

 

In het zonovergoten nazomerse veldrijden werden op Wapenstilstand voor de tweede keer op rij de Vlaamse kampioenschappen veldrijden voor 12-, 13- en 14-jarige jongens en meisjes gehouden.

Het was er heerlijk vertoeven en zo verkwikkend zacht dat je de illusie kreeg dat het de laatste veldrit van de aflopende winter was en dat de week daarop het wegseizoen zou beginnen. Niet dus, daarvoor moeten we nog 4,5 maanden geduld opbrengen maar wat goed is, komt snel.


Maldegem en zijn ambassadeur Erwin Van Kerschaver gaan op hun elan door en zetten, na de Vlaamse in 2021 en 2022, de Belgische kampioen-schappen veldrijden voor aspiranten op het getouw in 2023 én in 2024.

Erwin Van Kerschaver is geen gewone maar iemand die, ondanks een zeldzame ziekte (waardoor zijn ruggenmerg verpulvert en afsterft) onverdroten doorzet. Stappen gaat almaar moeilijker, maar toch wil Erwin aantonen dat mensen met een beperking alsnog tot één en ander in staat zijn. Zo reed hij in de zomer van 2021 met de fiets van Maldegem 2122 km. verder naar zijn buitenverblijf in Spanje. Daarmee vergeleken is het inrichten van kampioenschappen veldrijden in het Sint-Annapark van Maldegem klein bier, hoewel ook dat veel tijd kost en (fysieke) moeite vergt.

 

Alvast een flashback van dit jaar met de zes sprankelende podia.


Podium 12-jarige meisjes:
Ina PAUWELS - Fia MARTINO - Marthe HANNES.


Podium 12-jarige jongens:
Loïc WYNANTS - Zico VERSTRAETE - Gabriel HENDRICKX.


Podium 13-jarige meisjes:
Lotta HUYBRECHTS - Lentel HUYS - Milla VAN LOOKE.


Podium 13-jarige jongens:
Mathiz TIELENS - Lars PEERS - Boyan VANDENBROUCKE.

Podium 14-jarige meisjes:
Anna MEEUSEN - Itta DE GENDT - Phebe BLIECK.

Podium 14-jarige jongens:
Runne HEYLEN - Mats DE RIDDER - Nand DE BOIS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten