donderdag 10 november 2022

Beter zò dan omgekeerd …

 

Kamiel EEMAN uitblinker 

zonder overwinningen!

 



Kamiel Eeman (Meerhout) is één van dé veropenbaringen der junioren 2022. Niet enkel in de regionale koersen maar ook in die ruim daarboven liet hij zich gelden, zo ook in het bizarre BK in Moorslede waar hij het, tegen zijn natuur in, link speelde. Hij keek de kat uit de boom om pas in de finale, wanneer de ontsnapping van de dag alsnog ongedaan werd gemaakt, op te staan en toe te slaan. Een andere veropenbaring had helaas de algemene hergroepering geanticipeerd, de nog minder onverwachte Gauthier Servranckx op wie Kamiel nog vrij kort naderde.


Kamiel EEMAN haalt ook voor het tijdrijden de neus niet op.
Hier is hij op weg naar een knappe vijfde plaats in de Memorial Igor Decraene.



Kamiel kwam minder uit de lucht gevallen dan Gauthier (weliswaar vijfde in de kleine Ronde van Vlaanderen, waarin Eeman een mindere dag kende). De Kempenaar haalde tweemaal de top tien in de daguitslag der Ster van Zuid-Limburg en werd bovenal tweede (na Victor Hannes) in Liège-Bastogne-Liège. Laat de goegemeente maar beweren dat de tweede de slechtst denkbare plaats is, voor Kamiel zijn het mijlpalen in zijn bewustwording als jonge coureur.

 

Kamiel Eeman begon te koersen bij de nieuwelingen nadat hij wat voetbalde bij Excelsior Vorst (Laakdal). Het eerste anderhalve seizoen stelde hij weinig voor. De kentering kwam er vanaf augustus 2021 toen hij in het hem nabije Herenthout zesde werd op 81 deelnemers. Zijn tiende plaatsen in een daguitslag van zowel het Vermarc-weekend als in de West-Vlaanderen Tour maakten hem nog blijer maar er was bovenal zijn achtste plaats in de GP A.R. Gilles - Jemeppe-sur-Sambre die hem met een hoopvol gevoel aan het winterreces liet beginnen.

In 2022 was er behalve LBL en het BK ook La Classique des Alpes waar hij met de Vlaamse selectie aan deelnam en waarvoor hij in weerwil van een vroege vlucht bedankte met een verdienstelijk 18de plaats in het spoor van Maxence Place. Daar wil hij volgend seizoen graag naar terugkeren om er beduidend dichterbij te schuiven.

Ondanks vier fraaie daguitslagen eindigde Kamiel pas 32ste in de Sint-Martinusprijs van Kontich omdat zijn club, Sport en Steun Leopolkdsburg, 75 seconden toegaf in de ploegentijdrit (15 km.) en die collectieve tijden werden individueel doorgekerend, anders komt Kamiel in de buurt van de top tien.

Zelf haalt hij voor het tijdrijden de neus niet op want in de Memorial Igor Decraene werd hij (aan ruim 45 km. per uur) vijfde met slechts 32” meer dan de absolute topper Lars Vanden Heede

Wat het extra frappant maakt is dat Kamiel (°10 augustus 2005) een jonge éérstejaars is op wie er dus nog aardig wat rek moet zitten. In 2023 zet hij zijn fraaie inhaalbeweging ongetwijfeld verder in de gewaden van Crabbé Toitures - CC Chevigny, waarmee hij een gedroomd programma zal kunnen afwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten