maandag 14 november 2022

Het kwam hélemaal goed met 

mister joviality Tiesj BENOOT

 

Met Tiesj Benoot gaat het uitstekend, dankjewel!

Hij kwam op Wapenstilstand in Maldegem even piepen op de Vlaamse kampioenschappen veldrijden voor 12-, 13- en 14 jarige meisjes en werd er overrompeld door de jeugd die met hem een selfie wilde, waartoe hij onverkort bereid was.


Tiesj BENOOT was een eyecatcher op het VK veldrijden voor aspiranten in Maldegem. 
Hier maakt hij Zico VERSTRAETE (Kuurne), de kampioen der 12-jarigen, 
extra blij.

Tiesj zag er pico bello uit, niet evident voor iemand die op 11 augustus op stage in Livigno (It.) werd aangereden door een onverhoeds van een parking komende wagen en met een gebroken nekwervel werd opgeraapt. Tiesj wilde er zich klaarstomen om zijn reeds geweldige seizoen tijdens het najaar nog wat extra glans te geven.

Met vooral fraaie ereplaatsen in de E3 Harelbeke (9de), Dwars door Vlaanderen - Waregem (2de na Mathieu van der Poel), Ronde van Vlaanderen (13de), Amstel Gold Race (3de), La Flèche Wallonne (11de), de Clasica San Sebastian (3de), … had hij zelfs geen overwinning nodig om te gewagen van een bovenste beste seizoen en er zou tijdens de nazomer en de herfst ongetwijfeld nog meer dan wat bijgekomen zijn. 

 

Eén en ander voerde ons naar mijn Naoorlogse Palmares Ranking die hem aansprak en waarbij hij zich al te bescheiden liet ontvallen dat het al goed zou zijn indien hij tussen de eerste duizend zijn plaatsje had. Ik kon hem geruststellen, hij stààt in de top 1000 en niet kantje boordje maar wel op de 374ste plaats (komende van 347) met bij leven en welzijn uitzicht op de top 300 eind 2023.

Bij het sterkbezette Jumbo-Visma is Wout van Aert de eerste in bevél maar samen met Christophe Laporte en de van Ineos overgekomen Dylan van Baarle zijn er ook kansen voor de allrounder Tiesj Benoot, die vooral de Strade Bianche in 2018 won en in de Ronde van Vlaanderen zesmaal eindigde tussen de vijfde en de dertiende plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten