woensdag 23 november 2022

Godbetert nog aan toe …

Adamietz en Sepúlveda moeten Lotto-Dnsty 

uit het slop helpen

 

 

Lotto-Soudal, dat in 2023 vervelt naar Lotto-Dnsty, heeft nog twee coureurs aangeworven van wie ik bij voorbaat durf te beweren dat het kwantitatieve aanwervingen zijn zoals Carlos Barbero en Reinardt Janse Van Rensburg waren die op 1 mei 2022 op de loonlijst kwamen maar inmiddels alweer vertrokken zijn en dus op naar de volgenden. 

Ik vraag mij af wie verantwoordelijk is voor deze volgende aanstaande miskleunen, ik kan mij bezwaarlijk voorstellen dat het Kurt Van de Wouwer is of misschien toch want hij beweert dat ze het team meer body zullen geven, he must be kidding! Ik zie er eerder het kwalijke handje in van de (nog) niet helemaal verdwenen John Lelangue in.

Het team verbreden zal meer het geval zijn met de eerder aangeworven Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma), Jacopo Guarnieri (Groupama-FDJ), Arjen Livyns en Milan Menten (beiden van Bingoal - Pauwels Sauzen).

 

Johannes Adamietz is een 24,5-jarige Duitser, die de voorbije drie seizoenen voor het continentale Sauerland Team uitkwam net als de tweelingbroers Abram en Michiel Stockman. Het beste resultaat dat Johannes over die periode boekte, was een derde plaats in de Sauerländer Bergpreis, een nationale Duitse koers over 122 km., zowat twee maanden nadat hij 22ste werd in de Deutschland Tour.


De tweede surprise van de chef is Eduardo Sepúlveda, een 31-jarige Argentijn die als twintiger wel wat bereikte. Na drie campagnes bij Movistar freewheelde hij de jongste twee seizoenen bij Androni Giocattoli en hij zal zich een hoedje geschrokken hebben dat de Nationale Loterij van België hem uit zijn uitbolmodus haalde. Zijn prestaties in 2022: een dagzege in de Tour of Türkiye, de Giro uitgereden (maar slechts één keer bij de eerste dertig van de daguitslag) en zevende in de Tour de Langkawi (Maleisia). 


U merkt het: Lotto-Dnsty doet er (sic) werkelijk alles aan om binnen de kortste keren terug te keren in de World Tour en zijn glorie van weleer herop te nemen. En dat terwijl er meer valabele coureurs als onder anderen Jan Bakelants, Cees Bol, Benjamin Declercq, Davide Formolo, Alexander Kamp (3de in de Bretagne Classic), Juan Sebastian Molano (dagwinnaar in de Vuelta), Domenico Pozzovivo (op zijn 39ste tussen veel pech door toch 15de in La Flèche Wallonne, 26ste in Liège-Bastogne-Liège, 8ste in de Giro, 9de in Tour de Suisse, diverse top tienen in diverse Italiaanse topkoersen), …  beschikbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten