dinsdag 22 november 2022

Jasper BERTELS

als neobelofte bij Hubo ct 

 

 

Jasper Bertels en Inias Leten waren tijdens de winter 2021-2022 de absolute uitblinkers van de baankampioenschappen aan de Blaarmeersen. Een verrassing was dit niet want Jasper en Inias werden in de opgetelde baankampioenschappen van 2019-2020 reeds tweede (na Yoran Van Gucht) respectievelijk vierde. Kers op de taart was hun titel in de madison

Jasper zette in december 2021 meteen de toon. Hij werd (na Milan Van den Haute) al tweede in het Vlaamse omnium en wilde primus worden in het Belgische. Hij won de eerste twee nummers, de scratch en de temporonden. In de afvalling reed hij langdurig voorop met Stian Van Oudenhove maar zag tenslotte een imponerende Milan Van den Haute, Stan Dens en Yorick Slaets passeren. Jasper kon in de afsluitende puntenkoers tegen een stootje. Stan (jongere broer van Tuur) Dens was de enige die hem nog in verlegenheid kon brengen. Winst in de eerste twee tussenspurten stelde Jasper nog meer op zijn gemak. De mooie buit was gauw binnen.

Nog twee titels (scratch en dus madison) zouden volgen voor de verbazende Lierenaar. Dat het zo’n vaart zou nemen had Jasper niet durven hopen want in november kampte hij nog met ijzertekort.


Jasper Bertels presteerde zoveel bescheidener op de weg. Ik tekende hem in 2021 slechts driemaal op: 2de (na Yorick Slaets) in Hamme, 6de in Stok-Kortenaken en 15de in het BK tijdrijden. Winnen op de weg deed Jasper globaal nog maar één keer: als tweedejaarsnieuweling in Rijkevorsel, waar hij onder meer Aaron Dockx achter zich hield.

 

Jasper wilde als tweedejaars op de weg beduidend beter doen maar een ijzertekort speelde opnieuw op. Een knappe overwinning in Neerijse (behaald op Thomas Davids, Ugo Deweerd, Liam Van Bylen en 90 anderen) kondigde het anders aan. Eén zwaluw maakte ook zijn lente niet. Zijn mindset leed eronder, wat hij op de baan aardig kon oplijsten op het EK (6de in de scratch en 7de in de ploegkoers) en op het WK (7de ploegkoers). Met een optimale gezondheid zou een medaille niet vèraf geweest zijn. 

Met zijn fysiek ongemak kwam het alsnog goed vanaf eind juli. Hij behaalde ereplaats na ereplaats (vooral in de GP Jef Leonard, een interclub in Wuustwezel) en in Geel-Stelen een tweede overwinning.

 

Jasper was ook mentaal klaar voor een mooie winter op de baan, dit keer met het Kuipke als uitvalsbasis. Met Milan Van den Haute vormde hij het winnende koppel van de Toekomstzesdaagse.

 

Op weg naar 2023 veranderde en verandert er nòg méér voor Jasper. Hij beëindigde zijn studies aan de Topsportschool om bedrijfsmanagement te volgen aan de Hogeschool van Gent. Als belofte verkast hij naar het Hubo ct, dat een drastische verjongingskuur onderging met ook Rube Baeten (WAC Team), Lennert Bertels (Urbano-Vulsteke), Michael Decoster (Stageco), Renzo Raes (Urbano-Vulsteke), Daan Stevens (Acrog-Tormans), Rube Van Gelder (WAC Team), Xander Van Gogh (WAC Team), Mats Van Hemelryck (CT Menen), Ruben Verhaegen (WAC Team), … die een attractief programma geserveerd krijgen met voor Jasper, Lennert en Renzo tijd en ruimte voor baancompetitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten