dinsdag 8 november 2022

Lomme VAN DEN MEERSSCHE 

een lust voor het rechtgeaard koersoog

 

 

De triomftocht van Lomme Van den Meerssche (Tielt) in de Herman Vanspringels Diamond verdient beklijvende aandacht omdat hij dat hoogstandje bewerkstelligd werd met een solo van dertig kilometer, misschien wel hét exploot 2022 van de nieuwelingen. 

Winnen is Lomme’s regel (nog) niet. Daarvoor koerst hij té onberekend genoeg, erin vliegen is zoveel leuker en dat is een investering die duurzamer is dan goedkope overwinningen die Lomme dus niet behaalde. 



Uitblinken is essentiëler en toekomstgerichter dan winnen. Toch kwam het niet al te leuk binnen dat hij zowel in het PK in Adinkerke als in het BK in Brasschaat het nipt moest afleggen tegen topfavoriet Wout Hemeryck respectievelijk de totaal onverwachte Bern Zimmerman.


Lomme is een lust voor het rechtgaard koersoogAls een krinkelend en winkelend waterding met rood-zwart Avia-kabotseken aan (naar Guido Gezelle) zoekt Lomme zich een weg waarop hij zijn limieten almaar verder voor zich uitschuift. De overstap naar de junioren schrikt hem geenszins af.

Berekening is nochtans zijn ding maar dan wel op het gebied van studies want in het vijfde middelbaar volgt hij de richting wetenschappen-wiskunde (dat laatste 8 uur). Toch zal als neojunior meer omzichtigheid geboden zijn en is hij bereid van het tijdrijden wil hij een werkpunt maken met zijn mentor Abram Stockman in steun.

In een overwegend heuglijk seizoen overkwamen hem toch ook enkele onvermijdelijke mindere momenten. 

Daags na een zware val in de pelotonsprint van de openingsrit der Tour de la Basse Meuse startte hij, als een mummie ingepakt, toch om er op de tweede dag alsnog het beste van te maken (9de in het eindklassement) en zich in te zetten voor zijn kompaan Nolan Huysmans, die op 10 juli in de Wapi Classic nòg véél zwààrder viel. De onheilstijding sijpelde tijdens Menen-Kemmel-Ledegem door via Lomme’s mama, die even later haar oudste Warre nipt verslagen zag worden door de Brit William Smith.

In een meerdaagse onder de taalgrens wilde Lomme zich revancheren in de Triptque Ardennais maar een vroeg minder moment (foute opwarming?) in de openingsrit kon hij de volgende dagen niet meer rechtzetten.

Tijdens de donkere maanden onderhoudt Lomme zijn basisconditie met veldrijden, geen doel maar een middel waarmee hij wil doorgaan tot en met het BK op zaterdag 14 januari 2023 in het Park ter Beuken van Vélokeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten