maandag 18 november 2019

Aless De Bock
… wàt een opmars !

Aless mag “nonkel” zeggen tegen Stijn, die in Stabroek 2017 kampioen van België werd en die in 2020 een belangrijke speler wil zijn bij het expansieve Tarteletto-Isorex
Aless DE BOCK en Arne METTEPENNINGEN bundelen de krachten tijdens het Vlaams kampioenschap in Heppen, 
waar ze Nolan HUYSMANS flankeerden op het podium.
Zijn neef deed het nòg véél béter dan bij de twaalfjarigen. Hij verdrievoudigde zijn zegecijfer en scoorde ook véél hòger in de kampioenschappen met de dubbele Limburgse titel, de dichtste ereplaats (na Il Imbatido Nolan Huysmans) in het Vlaamse en last but not least een vierde plaats in het BK tijdrijden. Wat betreft dat laatste hield hij woord: ontevreden met zijn zestiende plaats in Quaregnon beloofde van het tijdrijden een werkpunt te maken en zie waartoe dat leidde.
En zeggen dat Aless tot vijf jaar geleden een begaafd voetballertje was bij de nationale jeugd van Lommel United, hij werd zelfs genoemd naar de Italiaanse stervoetballer Del Piero maar ook dat kon niet beletten dat zijn hart oversloeg naar het wielrennen. 
Na zijn excellente campagne op de weg, met ook nog een festival van derde plaatsen in de Antwerp Tour, voelde hij zich ook aangetrokken tot de verre Blaarmeersen. Hij had er al van genipt tijdens het BK omnium, waarbij een bescheiden zevende plaats volstond voor deze nieuwe uitdaging.
In de Future Games, zijn eerste internationale meeting, werd hij op zaterdag zesde in het omnium en op zondag winnaar van de 200 meter sprint (13”758) + keirin. De AVS Stories TV Cup wordt nu een doel, net als het BK omnium eind januari 2020. Vergeet bij dit alles niet dat zijn groeispurt zich nog moet inzetten.
Allemaal koers wat de klok slaat? Dat heb je fout gedacht want Aless volgt een Latijnse richting zodat het nog tien lentes zal duren eer het wielrennen het hele jaar op de eerste plaats komt. Sporten zit hem weliswaar in de genen en dat niet enkel langs papa’s kant maar ook langs de zijde van zijn Nederlandse mama, Karen Schagen, die zich uitleeft in … karate.
In zijn stukje gisteren heb ik Arne Mettepenningen wat tekort gedaan want niets vermeld over zijn Future Games, waarin hij vierde werd in het omnium en op zondag derde in de 200 meter sprint (13”927) + keirin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten