vrijdag 15 november 2019

Yarno Van Herck 
kampioen van België tijdrijden 

Yarno Van Herck ruilde in de lente van 2018 het volleyball in voor het wielrennen. Het was er meteen boenk op met de beide Antwerpse titels en de Vlaamse op de weg (een tijdrit was helaas niet voorzien). De ranke Lillenaar werd ook op het kampioenschap van België in Quaregnon verwacht maar hij moest er verstek geven omwille van de eerder geplande vakantieries met zijn ouders. Dat moet zeker nog kunnen op die prille leeftijd.
Bij de 13-jarigen won Yarno zestien keer en nog tweemaal meer bij de 14-jarigen maar hij moest, wegens niet explosief genoeg, zijn beide titels van de wegrit afstaan. No worry want dat werd in de meest overtreffende trap gecompenseerd met de Belgische titel in het tijdrijden in Sint-Lievens-Houtem. Daar haalde hij het, navenant de afstand (11,7 km.), met ruim verschil van Sente Sentjens (+16”), Corentin Delhaye (+22”), Stian Van Oudenhove (+25”), Brian Lambrechts (+35”), Milan Van den Haute (+37”), … 
Met zijn 17’02” (41,21 km./u.) zou hij bij de éérstejaarsnieuwelingen achtste zijn geworden, zeker een referentie. Bijna vier maanden later later werd hij in Fernelmont tiende in de groepsspurt van het wegkampioenschap.
Yarno stapt als nieuweling van Team De Kempen over Maes C.T. Glabbeek over. Zijn papa Kris koerste ook. Wat hem als tiener niet lukte, maakte hij als belofte waar: (acht) overwinningen behalen.  Het was in de dagen dat hij zijn aanstaande vrouw leerde kennen en dat gaf hem kennelijk vleugels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten