zaterdag 30 november 2019

Axel Van den Broek
de elf jaar jongere versie van 
Mathieu van der Poel

Niemand die sterker op Mathieu van der Poel gelijkt dan Axel Van den Broek, zijn elf jaar jongere versie die zich eveneens op drie fronten uitleeft: mountainbiken, veldrijden en op de weg. Wat hij het liefste doet?! Dat wil hij zich niet eens afvragen want “variatie is the spirit” al is het op het terrein gemakkelijker om het verschil te maken dan op de geplaveide weg, waar de nivellering moeilijker te omzeilen is. In het veldrijden haalde Axel het hoogste rendement met de verovering van àlle mogelijke titels en truien. In de zomer van 2020 zal blijken of hij ook een driekleurige drie op drie kan afdwingen in het mountainbiken.


Op de weg speelt zijn frêle lichaamsbouw hem wel eens parten en waarmee hij het, qua resultaten, nog moet afleggen tegen kloekere kerels als Tommy Delestrait, Cédric Keppens en vooral Il Imbatido Nolan Huysmans. Goed dat zij er zijn want zij maken Axel beter en hij hen. Zij zijn compagnons de route op een lange hobbelige reis naar een onzekere bestemming. Doelgerichter is dat  Axel met Axel tijdens de krokusvakantie opnieuw een weekje naar Spanje vliegt om er samen te trainen én fun te tappen.  
Axels groeispurt heeft zich nog lang niet voltrokken hoewel hij toch al een exceptionele 6,2 watt per kg. lichaamsgewicht duwt. Het plaatje van de ideale tienerzoon wordt vooral vervolledigd door het feit Axel ook een primus is in de Sport- en Handelsschool van Turnhout, waar het tweede jaar sport & wetenschappen volgt.
En wie zou er zijn idool zijn? Juist, Mathieu van der Poel, hoe kon je het raden? Rechtstreeks contact was er nog niet, al kwam IKO-Beobank, de opledingsploeg van Corendon-Circus, wel al informeren maar die boot werd afgehouden omdat Axel met Tormans - Acrog Balen B.C. een meer gestructureerd programma op de weg zal kunnen afwerken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten