woensdag 6 november 2019

En toch géén "Jonge Flandrien" ...

Florian Vermeersch 
overtrof Ilan Van Wilder

Laat dit overduidelijk zijn: ik heb nièts tegen Ilan Van Wilder en ik gun hem van harte zijn uitroeping tot Jonge Flandrien van de Beloften”. In een omgekeerd rollenpatroon zou ik hem evenzeer verdedigd hebben zoals ik nu doe met Florian Vermeersch.

Ilan Van Wilder werd vierde in de Course de la Paix (Tsj.), veertiende in de Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc (It.) en vooral derde in de Tour de l'Avenir (Fr.), resultaten van hoge waarde net als zijn derde plaats in het BK tijdrijden maar veel meer was het niet. Een negende plaats (beste éérstejaars!) in de Europese tijdrit werd niet bevestigd in het wereldkampioenschap, waar hij ook in de wegrit bleef steken op de negentiende plaats.

Als dat de norm was dan mocht Mauri Vansevenant evenveel aanspraak maken als winnaar van de Tour du Piémont Pyrenéen (Fr.) en Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc, waarna ook zesde in de Tour de l’Avenir ondanks een heel zware inzinking op de voorlaatste dag.


Whatever: én Ilan Van Wilder én Mauri Vansevenant moeten het globaal ruimschoots afleggen tegen Florian Vermeersch die na meer dan behoorlijke aanloop in Normandie en in Bretagne kampioen van Oost-Vlaanderen en vooral van België (op indrukwekkende wijze afgedwongen in het verzopen en daardoor nog zwaardere Habay-la-Neuve) werd. In de driekleur behaalde hij een dagzege en de eindoverwinning in de Ronde van Oost-Vlaanderen, won hij in Wanfercée-Baulet de afsluitende manche van de u23 Road Series en gelijk het eindklassement. In Noorwegen (drie 1.2 koersen) ging hij zijn conditie nog wat extra opvijzelen en dat hebben ze ondervonden in de Tour de Moselle, waar hij drie van de vier ritten won en uiteraard ook eindwinnaar werd. De week daarop won hij de Ronde van Midden-Brabant (Ned.) en werd hij in de G.P. Jules Vanhevel van Ichtegem tweede na de vermetele Jochen Deweer. In Paris-Tours u23 bleef het bij een zestiende plaats en in Olympia’s Tour (na bijna winst in de openingsrit) op de zevende eindrang. In-druk-wek-kend maar ten opzichte van “De Jonge Flandrien”? Keine Ahnung!

Wat mag Florian Vermeersch misdaan hebben? Hij werd ook al schandelijk gepasseerd in de Vlaamse selectie voor het wereldkampioenschap in Harrogate. Of zou er misschien een verband bestaan tussen beide malversaties? Je zou haast denken van wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten