vrijdag 22 november 2019

Noah Vandenbranden, 
de schicht uit Meise 
kan het ook op kracht

Foto Alain SENNESAEL
Noah Vandenbranden combineert al van bij de nieuwelingen met grote bijval de weg en de baan. Pistecoach Nicky Cocquyt zorgde er, na een gewonnen meeting in Roubaix, voor dat Noah als 17-jarige, met de gewezen BMX-er Gianluca Pollefliet als sidekick, aan de Gentse Toekomstzesdaagse kon deelnemen. Een godsgeschenk dat dankbaar in de armen werd gesloten én verzilverden. Dat hun fraaie derde plaats in de tussenstand via de ploegkoers uiteindelijk de negende werd, was geeneens erg want het werd opgevangen door hun gesmaakt optreden in de korte nummers met tot twee keer toe een aanscherping van het record op de 500 meter (op 27”876 respectievelijk 27”842). Bovendien wonnen ze de eindsprint en dàt als junior!
Het viel Noah te beurt na een ook al uitstekende campagne op de weg met als highlight winst in de Arend van Rekkem, een manche in de Beker van België, en twee maanden later het winnen van een uitgesponnen krachtsprint in Waasmunster, waar hij zo heftig te keer ging dat het een voorsprongzege leek want de anderen stonden amper op de foto. 
Noah nam tussendoor ook deel aan de mondiale (Frankfurt) en de Europese kampioenschappen (Blaarmeersen) met goede resultaten en scherpe tijden, inzonderheid op de kilometer (1’04”1 respectievelijk 1’03”2).
Tijdens de jaarwende mikt hij aan de Blaarmeersen op de Belgische titel in het omnium terwijl hij titelverdediger is op de kilometer. Daarna is het meteen 2020, waarin de weg (met Avia-Rudyco-Janatrans als uitvalsbasis) centraal zal staan, al wil hij de combinatie met de baan dolgraag volhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten