dinsdag 26 november 2019

Maes C.T. Glabbeek
club in parmantige opmars

Bart Peeters is de fiere secretaris van Maes C.T. Glabbeek en is een ervaringsdeskundige die zelf koerste van 1985 tot 1992: als nieuweling bij de Egmontspurters Machelen en als liefhebber bij Cureghem Sportief met ups en downs. Hij won gemiddeld vijf keer per seizoen maar zijn opmars werd van meet af aan gefnuikt door een vreselijke val op training met een schedelbreuk als tol die blijvend nazinderde en zijn slaagkansen als coureur hypothekeerde. Hij wil zich vooral de leuke momenten herinneren uit de Ronde van Vlaanderen en Liège-Aywaille-Liège (beloond met een verre ereplaats) en inzonderheid in de Schaal Sels met de beroepsrenners waarin hij naast onder anderen  Eddy Planckaert en Eric Vanderaerden reed. Nu hoopt hij die onvergetelijke momenten in overtreffende trap te herbeléven met de Glabbeekse tieners.

Finn TURCKSIN deed het uitstekend als 14-jarige aspirant
en hoopt als neo-nieuweling de fraaie lijn door te trekken.
Maes C.T. Glabbeek is een voorname runner up binnen het bestel van Belgische wielerclubs. Het wil in 2020 op de ingeslagen weg verder. Evident zal dat niet zijn want 2019 bracht een heus boerenjaar met nogal wat highlights: 
• de Belgische titel in de ploegentijdrit en de individuele van Stijn Degeest bij de nieuwelingen; 
• de demonstratie in de Topcompetitie en de nominatie tot Jonge Flandrien van Dries Verstappen;
• de steile opmars van Milan Paulus: tiende in het WK, winnaar in Vresse-sur-Sempis, derde in de Classique des Alpes en in Ain-Bugey Valromey Tour;
• de revelérende Siebe Deweirdt: kampioen van Oost-Vlaanderen, winnaar van de Beker van België - manche in  Jemeppe-sur-Meuse en negende in de Ronde van Vlaanderen;
Tijs Verstappen: dagwinnaar in de Ster der Vlaamse Ardennen en in de Volta a Portugal.
Ook Ruben Debreyne, Axel De Kinder, Ward De Leeuw, Lars Droogmans, Jasper Stalmans, Louis Van Gaelen en Tibo Wallyn mogen prat gaan op hun beduidende progressie.

Het meisjes-wielrennen wordt al evenmin veronachtzaamd. Zo wordt Jade Linthoudt, die mooie dingen liet zien als eerstejaars, beter omringd met onder anderen Anna (dochter van Gert) Vanderaerden en Kato Willemoons. Ook enkele meisjes-beloften maken hun opwachting voor een geduldig leerproces.
Er zijn er wel meer die hard hun best deden maar ze allemaal opsommen zou Bart te vèr leiden. Het werd allemaal betracht binnen een uitstekende groepssfeer, waarin de meesten voor mekaar door het vuur zouden rijden. 
In 2020 moet dit samenspannen als de beste vorm van egoïsme verder aangewengeld worden. Vincere insieme (winnen doe je sàmen). Een tijdrit is de enige koers die je in je ééntje kunt winnen en zelfs dan is er de omkadering van de club.
Significant is dat slechts enkelen hun geluk elders gaan beproeven, terwijl de vraag het aanbod sterk oversteeg.
De programma’s blijven in grote lijnen dezelfde met deelname aan de meeste gekende binnenlandse highlights, opgelijst met enkele buitenlandse trips.

EFFECTIEF 2020

(u17) Nieuwelingen: Tiziano CINTI, Felix COX, Rune DAS, Matis DE MEIJTS, Mats DEVRY, Niels DRIESEN, Wolf HINNEKINT, Wout HUYSMANS, Jarne JONCKHEERE, Michael LATIN, Niel MEULEMANS, Arthur MIGNOLET, Paul LOÏS, Brian PEETERS, Ferre SPREUWERS, Yorben STOCKX, Jorit SWINNEN, Finn TURCKSIN, Lander VANDEVOORT, Yarno VAN HERCK, Nick VAN LAEKEN, Keano VAN LAER, Ferre VANSCHOONBEEK, Jelle VANWINCKELEN, Pascal WIJNS.
(u17) Nieuwelingen-meisjes: Emma DUCHATEAU, Chanaya LAMBRECHTS, Jade LINTHOUDT, Anna VANDERAERDEN, Kato WILLEMOONS;
(u19) Junioren: Lance BAEYENS, Gautier BEECKMAN, Joren BIJNENS, Jente BOONS, Seppe DE BEUCKELEER, Stijn DEGEEST, Axel DE KINDER, Ward DE LEEUW, Siebe DEWEIRDT, Baptiste DEWIL, Laurens GHEYSENS, Jens HENDRICKX, Mika HOUTMEYERS, Zeno MOONEN, Juul NELISSEN, Jef PEETERS, Jasper STALMANS, Senne THONNON, Milan VERCAMMEN, Dries VERSTAPPEN, Jonathan VERVENNE, Aaron VOGELS.
(u19) Junioren-meisjes: Fien BELMANS, Lisse CEULEMANS, Pauline DE WULF, Lynn MARCELIS, Charlotte PENNYNCK.
(u23) Meisjes-beloften: Kato HEREMANS, Amy SWINNEN, Britt VERBEEK.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten