woensdag 20 november 2019

Kleinzoon van Armand …

Miguel Desmet is aan 
zijn groeispurt bezig

Miguel Desmet is de zoon van Tom (een bescheiden beroepsrenner in de jaren negentig van vorige eeuw) en de kleinzoon van wijlen Armand Desmet (een noeste uitblinker in de drie grote ronden en de eerste winnaar van de E3 Harelbeke).

Net als zijn papa (tot de Uefa's van S.V. Waregem) voetbalde Miguel (tot de u13 bij S.K. Beveren-Leie en S.C. Wielsbeke), waarna ook zijn koersgenen het voor het zeggen kregen. 
Miguel was als aspirant een freel ventje dat overruled werd door al meer doorgegroeide leeftijdsgenoten. Dat wilde hij niet zomaar aanvaarden en daar ging hij al té vol tegen in dat papa Tom hem meermaals moest intomen. Miguel werd vooral aangemoedigd door twee vierde en evenveel vijfde plaatsen. Bij de 14-jarigen schoof hij geleidelijk naar voor met een eerste podiumplaats in Baudour (daar ook vijfde in de korte inleidende tijdrit) als hoogste goed. Vijf andere top vijf plaatsen werden overstegen door een onverhoopte elfde plaats in het kampioenschap van Vlaanderen in Heppen. Ruim een maand later op het kampioenschap van België in Fernelmont wenkte zelfs een top vijf tot hij door een andere renner werd aangetikt met een kapot wiel voor gevolg.

Miguel realiseerde het allemaal als een pluimgewicht, die hij intussen niet meer is want in minder dan een jaar tijd schoot hij dertien centimeter op en zijn stem heeft een bas gekregen. 
“Je zult hem niet meer herkennen”, waarschuwt Tom.
Dat belooft voor zijn debuut bij de nieuwelingen, waarnaar hij verder in de kleuren van S.V. Deerlijk - Gaverzicht - Be Okay en onder de bezielende leiding van Luc Schietgat reikhalzend uitziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten