maandag 25 november 2019

Rik Devoogdt zowaar nièt welkom in de Ster van de Vlaamse Ardennen 2020

Zoals het een toegewijd clubleider betaamt, heeft Rik Devoogdt bij een respectabel binnen- en buitenlandse organisatoren gesolliciteerd voor deelname aan hun wedstrijd, zo ook bij die van de Ster van de Vlaamse Ardennen.
Daar moesten niet lang nadenken om Rik te laten weten dat Team Canguru - QTS - Air College niet weerhouden werd om “één van de slechts drie vrijgekomen plaatsen” in te nemen. Slechts drie vrijgekomen plaatsen?! Zal wel zijn en wat dan nog: er deden vorig jaar dubbel zoveel clubs mee die daar, volgens de kwaliteit van hun coureurs, niets te zoeken hadden. Er nam zelfs een mixed team aan deel “om het plaatje vol te krijgen”.
Wat een miskenning van iemand die zich al twintig (!) jaar inlaat met de junioren en die in de Ster van de Vlaamse Ardennen steeds op de afspraak was met zijn beste discipelen, eerst met Avia en dan met Van MoerOok met Canguru - QTS - Air College heeft Devoogdt meer dan wat te bieden, nog geen topteam zoals de voorgaande maar toch al een betere middenmoter waarop aardig wat rek zit dankzij deze zestien, acht éérste- (*) en evenveel twéédejaars: Xander Catteeuw, *Stan De Cruyenaere, *Quinten Dalving, *William Denys, Lucas Dewachter, *Wannes Dewulf, Danté D'hondt, Jarno Dhondt, *Thibau Dhooghe, *Sander Inion, *Joes Oosterlinck, Victor Trio, Emiel Vanacker, Dylan Vandenstorme, Diel Vergote en *Maxime Vinckier.
Dit kan géén objectieve beslissing zijn, hier steekt meer achter. Geen nood voor Rik Devoogdt evenwel; de (inter)nationale kalender van de junior biedt voldoende alternatieven, maar het gaat hem om het principe. Of mogen er geen nieuwe clubs bijkomen misschien?! In dat geval zal het tanende jeugdwielrennen nog meer aderlatingen ondergaan.
Zal men evenzeer een veto stellen tegen nieuwe wedstrijden? Ook die zullen hard nodig zijn want via-viaiverneem ik dat de Ster van de Vlaamse Ardennen in 2020 wel eens aan zijn ultieme editie zal toe zou kunnen zijn. Doodjammer maar tegelijk niet te verwonderen bij de vaststelling hoe men met zijn product omspringt. Weer een afscheid van een gebeuren dat ik jaarlijks zo graag bijwoonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten