woensdag 27 november 2019

Wout Van Aert gaat (voorlopig) helemaal vrijuit
Wout Van Aert moet volgens een arrest van de Arbeidsrechtbank van Mechelen geen huizenhoge schadevergoeding betalen aan Nick Nuyens voor zijn abdicatie “wegens dringende redenen” bij Sniper Cycling.
Los van het feit wie het in deze bij het rechte eind heeft, is dit een kwalijk signaal voor het wielrennen in het algemeen, dat gebukt gaat onder een latent gebruik aan valabele sponsors. De demarche van Wout Van Aert heeft overigens al behoorlijk wat schade aangericht. Roompot-Charles hield op te bestaan en Gaspard Van Peteghem verloor sponsor Cibel, dat zich tijdens de jaarwende 2018-2019 liever inliet met de vrije ruimte op de regenboogtrui dan met de verdere ondersteuning van een continentaal team. 
De uitspraak moedigt ook het creëren van een conflictsituatie aan om zonder gevolgen van het ene team naar het andere team te kunnen overstappen niettegenstaande men nog onder contract ligt. Bij deze is dus een gevaarlijk precedent geschapen, al kan niet iedereen meester Van Steenbrugge voor zijn kar spannen.
Overigens is het allerlaatste hierover nog niet uitgesproken. Nuyens gaat in hoger beroep en zal wel een poot hebben om op te staan, anders liet hij het daarbij in plaats van nog eens een fortuintje aan gerechtskosten te riskeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten