donderdag 21 november 2019

Pittem, waar de West-Vlaamse beloften 
en de internationale juniores 
zich almaar meer thuisvoelen

Pittem Koerst mag nu reeds, niet zonder fierheid, aankondigen dat het kampioenschap van West-Vlaanderen voor het tweede jaar op rij in hun gemeente zal verreden worden. Op zondag 3 mei 2020 wordt het tevens de tweede Memorial Bjarne Vanacker.
Het podium van West-Vlaams kampioenschap voor beloften
met Wesley VERCAMST als de nieuwe kampioen.
 
Pittem wordt per zaterdag 19 september 2020 ook opnieuw het strijdtoneel van de koninginnenrit (alover enkele Vlaamse Ardennen) van de tweedaagse Keizer van Koksijde, die dit jaar een droompodium kreeg met de aanstaande wereldkampioen Quinn Simmons als tweede (na zijn landgenoot Magnus Sheffield) en mocht huldigen. Quinn won ’s anderendaags de korte matinale tijdrit in Wulpen en nam de blauwe leiderstrui over van Magnus. Aangezien die laatste éérstejaars was, kan hij er in 2020 opnieuw bij zijn. In dat geval start hij min of meer als titelverdediger, al zal hij van het veel betere bouwjaar 2003 meer weerstand ondervinden als van dat van 2002.

Het Amerikaans getinte podium van de eerste rit der Keizer der Junioren. 
Pittem zet dus vol in op de koersende jeugd en onderscheidt zich daarmee van enkele andere locaties die zich halsstarrig blijven vastklampen aan hun gedateerde organisatie voor contractrenners waarvoor de echte kenners zich niet meer kunnen opladen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten