woensdag 6 november 2019

Flandrien en Jonge Flandriens
Nipter wordt het nooit meer, 
dòmmer òòk niet
De Flandrien”, de hoogmis van “de koers is van ons”, kreeg een gedroomde apotheose met Wout Van Aert die het in een millimeterspurt haalde van Remco Evenepoel. Waarom de twee niet ex aequo geplaatst? Dat zou nòg mooier geweest zijn maar goed. Philippe Gilbert is op verre afstand derde. Thomas De Gendt en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts, die de “flandrien-koersen” ongemoeid lieten, vervolledigen de top vijf.
Tot daar het goede nieuws. Zo exact als de top vijf van de contractrenners is, zo stuitend is die van de Jonge Flandrien der beloften, junioren en nieuwelingen. Met alle respect voor Ilan Van Wilder en Dries Verstappen, het is hen van harte gegund, maar ze danken hun verkiezing aan de domheid door onwetendheid van de uitreikers. Een junior werd niet eens aangesteld, wel een juniore en met Julie De Wilde was dat meer dan terecht maar moest dat ten koste gaan van Milan Paulus? Of was er geen budget voor een extra trofee misschien?
Het benieuwt mij om te weten wie er in die jury zat, als die er al was. De eigen scribenten die het jeugdwielrennen week na week op de voet volgen en dus op expertise kunnen terugvallen, werden alvast niet gebrieft noch geïnterpelleerd. Ik denk dat de zelfverklaarde wijzen met de natte vinger hun keuzes gemaakt onder meer na heel misschien een vluchtige babbel met de respectieve bondscoaches.
Benieuwd of De Kristallen Fiets op 4 december in de Medialaan van Vilvoorde meer kennis en moeite aan de dag zal leggen. Voor een VIP-arrangement à 215 euro (excl. btw) per persoon mag dat er zeker bij zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten