zaterdag 9 november 2019

Jelle Harteel wordt
almaar meer veldrijder

Jalle Harteel zal vanaf 1 januari 2020 geen deel van Tormans - Acrog Balen B.C., hij koos integendeel voor het Team 185 van Marc Herremans, een vrij verrassende keuze toch.
Jelle HARTEEL wordt in Adinkerke, op een boogscheut van zijn woonst,
 kampioen van West-Vlaanderen.

“Het eventuele voortbestaan van de crossafdeling van Balen B.C. sleepte aan. Jelle werd er wat nerveus van en zijn trainer Marc Herremans stelde voor om over te stappen naar zijn Team 185”, leggen papa Dirk en mama Katy uit. “Het brengt inderdaad met zich dat Jelle nòg vòller inzet op het veldrijden, dat hem altijd al nauwer aan het hart lag dan de weg.”
Als 16-jarige eerstejaarsjunior begon Jelle uitstekend aan de herfst met een derde plaats in Boom en een tweede in Woerden (Ned.).  Dat deed hem met enige verwachting naar Gavere toeleven maar hij werd er door de fiets van een andere renner in de eerste afdaling zwaar ten val gebracht met vier gekneusde ribben en een barst in het schouderblad als averij. Jelle herstelde snel en kan maandag heroptreden in Niel, waarmee hij zijn selectie voor de Wereldbekercross in het hem nabije Koksijde, waar hij twee jaar geleden kampioen van België werd, zal kunnen veilig stellen. Behoorlijk uitrijden zal daar al heel wat zijn als de eerste stap naar een mooie winter met als piek het kampioenschap van België.
Jelle is er in elk geval veel beter aan toe dan een jaar geleden toen zijn hele winter in mycoplasma opging waardoor hij boordevol reserves vervroegd aan het wegseizoen kon beginnen en meteen genadeloos uit te halen in de Nederlandse Braakman (negende) en (na Dries Verstappen) de dichtste ereplaats in Vezin, de openingsmanche van de Topcompetitie.
“Kampioen van West-Vlaanderen in eigen Adinkerke was sowieso het mooiste”, bevestigt Jelle, “en in Laarne vice-kampioen van Vlaanderen worden in precaire omstandigheden het minste maar aan dat lelijke voorval wens ik geen woorden meer vuil te maken.”
Jelle werd in zijn kakelverse West-Vlaamse kampioenentrui ook de eclatante winnaar van Herman Vanspringels Diamond, de tweede manche van de Topcompetitie. Tijdens de zomervakantie won hij in Frasnes-lez-Anvaing de Wapi Classic, de tweede manche van de Beker van België, en bedwong hij de Ardense hoogtemeters van Herbeumont (achtste) en van Vresse-sur-Semois (zesde).
In 2020 zal zijn programma op de weg er minder copieus uitzien maar toch zal hij, deel uitmakend van de selectie van Cycling Vlaanderen en links en rechts als gastrenner, nog een respectabel aantal interessante koersen op de weg kunnen rijden. Als tweedejaarsjunior zal de omschakeling naar het veld zich tijdens de winter 2020-2021 verder voltrekken met als hoofddoel het wereldkampioenschap in Oostende op zaterdag 30 januari 2021. Deelnemen zal er essentiëler zijn dan het podium halen, al hoeft het één het ander niet uit te sluiten.
Toch ook goed dat Jelle nog meer dan even wegrenner blijft en zo “l’embarras du choix” nog wat volhoudt. Je weet maar nooit wat er gebeurt, kijk maar naar het najaar van 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten