vrijdag 8 november 2019

Liam Van Bylen, 
de verbazende pocketsprinter
uit Westmeerbeek

Liam Van Bylen heeft zijn termijn als aspirant in absolute schoonheid afgesloten: na een tweede plaats bij de 12- en een derde bij de 13-jarigen werd hij in Fernelmont met een magistrale spurt kampioen van België.

Meer dan dertig andere overwinningen gingen daaraan vooraf, waarin een loepzuivere hattrick in het kampioenschap van Antwerpen, die hij allicht ook zou gerealiseerd hebben in het kampioenschap van Vlaanderen indien hij in Lierde 2018 niet ten val was gekomen in de laatste vijfhonderd meter. Liam werd bij de 12- en de 14-jarigen eveneens kampioen van België omnium. Dat betekent negen titels op de achttien dat er te behalen waren. Enkel het BK tijdrijden in Sint-Lievens-Houtem werd aan afknapper (29.) op bijna twee minuten van Yarno Van Herck
"Ik had een slechte dag en tijdrijden is absoluut mijn ding niet", legt Liam uit. Dat mag hij zichzelf niet opdringen: dat zogezegd manco zit hem ongetwijfeld meer tussen de oren dan in de benen. Hij moet die knop eens omdraaien en hij zal verbaasd zijn wat dat geeft.
Liam verraste in het tussenseizoen met een overstap van Acrog - Tormans Balen B.C. naar  Team Canguru - QTS - Air College van Rik Devoogdt kan enige verbazing wekken maar werd ingegeven door zijn enorme aanhankelijkheid met zijn frère-ennemis van bij de aspiranten Sente Sentjens, Viggo Van Neste, Stian Van Oudenhove en Dimi Van Pamel die onder de bezielende leiding van Rik Devoogdt en Koen Feys de krachten zullen bundelen tijdens hun ontdekkingstocht bij de nieuwelingen, waarbij ze voor het eerst te maken krijgen met concurrenten van een lager bouwjaar. 
Hamvraag dan: vanwaar heeft hij die explosiviteit toch vandaan? Na lang aandringen rolt het hoge woord eruit: Poeske Scherens was de grootoom van mijn mama”, verontschuldigt Liam zich bijna. 
Het moet zijn dat die hoog opverende genen vier generaties overbrugd hebben want zie waartoe dat al leidde.
“2020 wordt een leerjaar, waarin het niet verboden zal zijn om te verrassen”, blikt Liam behoedzaam vooruit, ”maar waarbij ik er toch van uit ga dat het beduidend minder wordt dan het de drie voorbije jaren was.”



Geen opmerkingen:

Een reactie posten