zondag 24 november 2019

Yorick Slaets: groeien is 
voor nù, winnen voor làter

Yorick maakte als aspirant geen spectaculaire maar wel een gestadige opmars door. Je zag hem jaar na jaar beter worden, parallel met zijn fysieke groei. Winnen was aanvankelijk niet aan hem besteed. Daarop was het wachten tot zijn laatste weken bij de veertienjarige aspiranten toen hij eerst in Frankrijk en vervolgens in Geel-Winkelomheide de ban brak.
Yorik SLAETS voert met Jasper BERTELS de forcing
tijdens het Vlaams kampioenschap in Laarne.
Hij behaalde een veelvoud aan ereplaatsen, ook in de kampioenschappen, maar als neo-nieuweling was hem dat in het wegkampioenschap van Antwerpen niet weggelegd omdat er schandelijk geen georganiseerd werd. In de vier Vlaamse en evenveel Belgische was hij telkenmale op de afspraak en meestal de top vijf nabij. Zijn tweede plaats na zijn huidige clubmaat Yoran Van Gucht bij de 13-jarigen in het kampioenschap van Vlaanderen in Leopoldsburg mocht als een overwinning aanvoelen.
Yorick is ook dol op de Blaarmeersen, waarop hij in het BK-omnium opeenvolgend vijfde, zevende, zesde en achtste werd. Hij werd wel kampioen van België puntenrit en, met Jarne Jonckheere als sidekick, tweede in de madison. Die titel wil hij, opnieuw met de Drongenaar, deze winter absoluut behalen. Gisteren werd hij nog zevende in de tweede manche van de AVS-TV Cup nadat hij met Jarne de ploegkoers won, een geslagade stijloefening.
Tijdrijden blijkt een werkpunt. In het dat gereden Antwerps kampioenschap  werd hij vanaf de 13-jarigen driemaal op een rij vierde, in de Belgische daarentegen viel hij telkens uit de top twintig. Dat moet vanaf 2020 beter met een provinciaal podium en een Belgische top tien als uitkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten