donderdag 14 november 2019

Dimi Van Pamel 
hemels blij met overstap naar 
Team Canguru - QTS - Air College

Dimi Van Pamel stak er met kop en schouders bovenuit toen hij in 2018 bij de dertienjarige aspiranten zijn opwachting maakte. Letterlijk dan, maar wat zou die giraffedaar zoeken? Zou hij niet beter … basketten? Toch niet, want: twee overwinningen op de weg, waarvan de tweede in het nabije Schuiferskapelle hem extra boostte nadat hij ook kampioen van West-Vlaanderen op de piste werd. De toon was gezet. Bij mij roept hij zelfs de herinnering op aan Tim Declercq anderhalf decennium geleden en dat wil toch al wat zeggen. 
Je moet met iets beginnen en in 2019 was dat al meer dan wat: een doorgroei bij de veertienjarigen met nog meer ereplaatsen, ook in het Belgische (omnium & tijdrit), het Vlaamse en het West-Vlaamse wegkampioenschap. Highlights waren daarin een podiumplaats in het PK, zijn overwinning in Moen (waar hij met Ronan De Lil wegreed van de anderen) en last but not least zijn podium in Gistel dat hij deelde met twee toekomstige clubmaats Viggo Van Neste en Victor Vaneeckhoutte, wat hem een kick gaf.
Die leuke momenten stonden in schril contrast met wat hem overkwam tijdens de driedaagse IbyTour met (door al te bruusk schakelen) een val in de tijdrit en ’s anderendaags over een uitschuivende renner. In plaats van in een hoekje te kruipen en zijn wonden te likken vermande Dimi zich en ledigde de bittere kelk tot op de bodem. Koersen is afzien, wilde hij nu al ondervinden.
Eén en ander heeft Dimi geen windeieren gelegd maar wel een overstap opgeleverd naar het Team Canguru - QTS - Air College van Rik Devoogdt, met wie hij mee mag opgaan in de flow van een respectabel aantal betere eerstejaarsnieuwelingen. 
Het zit hem in de genen. Zijn opa Dany is de drijvende kracht achter de Omloop van het Hoogserlei, zijn papa Davy achter de “Keizer” der nieuwelingen, waaraan Dimi dus volgend jaar een beetje gastheer zal zijn. Wedden dat hij dat goed voor, tijdens en na die sprankelende koers?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten