dinsdag 19 november 2019

Bart Vandecasteele
wil vier benen en twee wielen blijven combineren

Dan ben je, naast je studies, uitstekend bezig op twee sportieve fronten tot er een lelijke kink in je mooie kabels komt of beter gezegd: een letterlijke stok in je wielen. Het overkwam Bart Jay Junior tijdens een fietstraining eind oktober in de KTA - Sportschool van Brugge.

  
Het was een brutale val waaraan hij een complexe sleutelbeenbreuk overhield en waarvan hij zich groggy weinig herinnert. Zijn geplande switch van vier benen (riskeer het niet om het over … poten te hebben) naar twee wielen moet hij daardoor op de langere baan schuiven. Alsnog pieken naar het kampioenschap van België van zaterdag 11 januari 2020 op de Antwerpse Linkeroever en de belendende crossen zal heikel worden, zelfs al heeft Bart Junior niet bijster veel tijd nodig om de conditie op te vijzelen.
“Het sleutelbeen is mooi aan het helen”, meldt papa Bart, “hij mag al behoedzaam de rollen op. Trainen op de weg blijft taboe tot december zodat hij pas tijdens de kerstvakantie in competitie kan komen. Bij gebrek aan punten zal hij op de laatste rij moeten starten maar hem kennende zal hij van dat onmogelijk inhaalmanoeuvre een uitdaging maken. Het wordt dus een verloren winter maar dat schept opportuniteiten om voller op de weg in te zetten.”  


Bart Jay Junior was de hele zomer drukker dan ooit in de weer met de paarden: hij haalde in Mechelen de finale in het stijlrijden en deed het ook in Zürich uitstekend tijdens de jumping voor de Nations Cup. Ook dat vergde een even gerichte als intense voorbereiding zodat er tijd noch ruimte overbleef om aan wegkoersen deel te nemen. Begin april zag ik hem met de 14-jarige aspiranten aardig bezig in Wevelgem, waar hij na dubbele pech vlot terugkeerde in de hoofdgroep. Behalve de vier benen blijven ook de twee wielen hem bekoren maar de combinatie van de twee heeft iets van een spagaat. 
Het was alvast goed nieuws voor Bart dat de afdeling veldrijden van Balen B.C. blijft bestaan. Bij Tormans - Acrog zal hij de ideale bedding vinden om te ontwikkelen tot de veldrijder die hij zo graag wil worden, wat niet hoeft uit te sluiten dat hij als neo-nieuweling ook de op de weg zijn ding zal blijven doen, zeker niet na een verhakkelde winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten